Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Παραδόθηκε ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) - Aπούσα η πολιτική ηγεσία





Image(Ανανέωση 14.16) Η ελληνική σημαία υψώθηκε στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) στο Κίελο! Στην τελετή πλην της ηγεσίας του Ναυτικού παρέστησαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Δημήτριος Ράλλης, η πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Αικατερίνη Δημάκη και ο Πρόεδρος της HDW Andreas Burmester. Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα περάσει από ένα νέο κύκλο δοκιμών στη Βόρεια θάλασσα και όλοι ελπίζουν ότι «ο Αη Νικόλας θα τον προστατεύει από τις τρικυμίες",όπως ευχήθηκε και ο Α/ΓΕΝ στην ομιλία του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε στο Κίελο η τελετή ύψωσης της σημαίας στο υποβρύχιο Type 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) παρόντος του Α/ΓΕΝ, Δημήτρη Ελευσινιώτη, του διοικητή της διοικήσης υποβρυχίων Α.Καρατζά και διαφόρων επιτελών από την ΔΕΞ κλπ. Κανένα πολιτικό στέλεχος δεν παραβρίσκεται στην τελετή από πλευράς υπουργείου. H τελετή θα είναι σύντομη και θα απέχει κατά πολύ από αυτό που λέμε "πανηγυρική".
Το υποβρύχιο θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ελλάδα σχετικά άμεσα και υπολογίζεται ότι μετά το πέρας κάποων δοκιμών θα βρίσκεται στην Ελλάδα προς τα τέλη Δεκεμβρίου. Μεγάλο μέρος του πλου του θα γίνει υποβρυχίως. Ελπίζεται να πάνε όλα καλά και να ξεκινήσει επιχειρησιακές δοκιμές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αμέσως μετά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από την Boeing για την παρουσίαση στο ΓΕΝ της νεότερης υποβρυχίως εκτοξευόμενης έκδοσης του Harpoon, ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη σε παλιότερη έκδοση στα υποβρύχια Type 209/1100 κλάσης ΓΛΑΥΚΟΣ.
Image
Aμέσως μετά πρόκειται να ξεκινησει δοκιμές και το υποβρύχιο Type 209/1200 ΩΚΕΑΝΟΣ για να δούμε αν μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις μετά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στο οποίο έχει υποβληθεί.
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου