Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η ρωσική αρκούδα ξυπνάει και δεν αστειεύεται!!!

Ύστερα από παρατεταμένο λήθαργο όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να ξεφύγουν από την ανυποληψία που τις διακατείχε μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος.    
 
Νέα οπλικά συστήματα, νέα αεροπλάνα και πλοία και συνεχής αναβάθμιση των υπαρχόντων.
Ήδη με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές εκτόξευσης τριών διαφορετικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων , οι δοκιμές έγιναν στο πλαίσιο του περιοδικού ελέγχου του στρατηγικού οπλοστασίου της.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου Topol RS-12M  (το ΝΑΤΟ τους έχει ονομάσει SS-25 Sickle).
Η εκτόξευση έγινε από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk στο βόρειο άκρο της Ρωσίας, και ο πύραυλος προσγειώθηκε στο στόχο του στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Οι πύραυλοι Topol έχουν δραστικό βεληνεκές τα 10,000 χιλιόμετρα (6,250 μίλια). Πρωτοδοκιμάστηκαν το 1983 και ενσωματώθηκαν στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Σοβιετικής Ένωσης το 1988.
 
Οι υπόλοιπες 2 δοκιμές έγιναν με ένα P-29P (RSM-50) , ο οποίος εκτοξεύτηκε από σιλό βάθους 50 μέτρων και διήνυσε  6,500 χιλιόμετρα, πριν χτυπήσει τον επίγειο στόχο του.
Λίγα λεπτά αργότερα, εκτοξεύτηκε από τη Θάλασσα του Μπάρεντς ένας πύραυλος Sineva (το ΝΑΤΟ τον αποκαλεί  skiff) ο οπίος έπληξε και αυτός με επιτυχία το στόχο του. Το συγκεκριμένο βλήμα ενσωματώθηκε στο οπλοστάσιο της Ρωσίας το 2007 και το 2008 καταγράφηκε το μεγαλύτερο βεληνεκές του στα 11.547 χιλιόμετρα..

«Οι τρεις επιτυχημένες δοκιμές επιβεβαίωσαν τις υψηλές προδιαγραφές των πυραύλων και των ικανοτήτων των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου