Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια, τότε...

Τουρκικά παζάρια για τα 12 μίλια στο Αιγαίο

 

Την παροιμία “να σε... κάψω Γιώργη, να σ' αλείψω μέλι” θυμίζει η τακτική της Άγκυρας με τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογαν, Ιμπραήμ Καλίν

να προτείνει την άρση του casus belli από την πλευρά της Τουρκίας αν η Ελλάδα απεμπολήσει το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια.
Όχι τυχαία λίγες ημέρες πριν τη νέα επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου ο σύμβουλός του προτείνει έναν ταυτόχρονο βήμα προς τα πίσω και από τις δύο πλευρές
“Αυτό που προτείνουμε σήμερα είναι να αποσύρουμε ταυτόχρονα και τις δύο αποφάσεις και να αφήσουμε τη ρύθμιση του ζητήματος στη συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων”λέει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή”.
Με τη διαφορά ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω σε ένα δικαιωμά της ενώ η Τουρκία θα πάρει πίσω μια... απειλή. Κάπως έτσι ο κ. Καλίν “χρυσώνει το χάπι” πλέκοντας το εγκόμιο του Πρωθυπουργού
μιλώντας για έναν πραγματικό ηγέτη που “αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής πολιτικής, παραμένει διεθνιστής”.
«Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια, τότε πίσω έρχεται πόλεμος. Ακολουθεί. Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς». 
Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτου  (πριν απο περίπου18 χρόνια)

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μπορεί να κτιστεί ο Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ χωρίς να γκρεμιστεί ο "Θόλος του Βράχου";

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010


Jerusalem Post - Μια νέα διαθρησκευτική εβραϊκή πρωτοβουλία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, διατυπώνει την άποψη ότι για να κτιστεί ο Τρίτος Ιουδαϊκός Ναός στην Ιερουσαλήμ δεν απαιτείται να καταστραφεί ο «Θόλος του Βράχου» (Dome of Rock) ( ή «Όρος του Ναού» κατά τους Ιουδαίους, που έχει μείνει γνωστός και ως το «τέμενος του Ομάρ» από τον χαλίφη Ομάρ - εμπν - ελ Χαττάμπ, (581 - 644 μ.X.) ο οποίος το έκτισε αφού κατέλαβε την Ιερουσαλήμ). Το σχέδιο του "Οράματος του Αγίου Όρους του Θεού" ("God's Holy Mountain Vision") δίνει ελπίδες για την εκτόνωση των θρησκευτικών συγκρούσεων δείχνοντας ότι η θεωρία του «Τέλους των Ημερών» σύμφωνα με την Ιουδαϊκή θρησκεία, θα μπορούσε να συνυπάρξει αρμονικά με την σημερινή Ισλαμική αρχιτεκτονική ηγεμονία για το Όρος.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερις πετρελαϊκοί όμιλοι αποσύρονται εντελώς από το Ιράν




"Τέσσερις μεγάλοι διεθνείς πετρελαϊκοί όμιλοι δεσμεύτηκαν να αποσυρθούν από το Ιράν" διαβεβαίωσε το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, χαιρετίζοντας τη "σοβαρή ανατροπή κατάστασης" για την Τεχεράνη.

Όπως ανακοίνωσε η ανωτέρω πηγή πρόκειται για τους ομίλους "Shell", "Total", "Eni" και "Statoil".

Προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας;

Δημοσίευση : 05/10/2010 22:45

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.


Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε η F492 Gemlik - Στα 50 μέτρα από το σκάφος του Λιμενικού

06-10-2010 14:23:18
ImageΣτα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε η τουρκική φρεγάτα F492 Gemlik η οποία αποπειράθηκε προχθές να εμβολίσει το ελληνικό περιπολικό σκάφος 070 του Λιμενικού. Αυτό καταγράφεται στην αναφορά που έστειλε η κυβερνήτης του περιπολικού στο Αργηγείο του Λιμενικού, η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΞ, μέσα στην οποία περιγράφει το όλο συμβάν. Το γεγονός αυτό ανεβάζει κλίμακα στην τουρκική πρόκληση, αφού αρχικά είχε θεωρηθεί ότι το τουρκικό σκάφος κινήθηκε αρχικά εντός των χωρικών υδάτων και εν συνεχεία στην όριο γραμμή.

Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα




05-10-2010 09:00:36
ImageΔολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση. Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.
Η απίστευτη πρόκληση (αν και πλέον ο αντίπαλος είναι για όλα ικανός και δεν τίθεται θέμα χαρακτηρισμού των προκλήσεων του ως «απίστευτες»)  σημειώθηκε όταν το ελληνικό περιπολικό παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που ξεκίνησε από την Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο, πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

 Παρατηρείται ασυνήθιστη μετακίνηση διπλωματικών αποστολών από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προς τις χώρες καταγωγής τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Σε πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία μέλους της Ελληνικής Γροθιάς με ανώτερο στέλεχος του διπλωματικού σώματος, υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας με επισήμανση, ότι μέχρι τις 20 Οκτώβρη το εν λόγο αεροδρόμιο θα υπολειτουργεί λόγω στρατιωτικών ασκήσεων, με συνέπεια την δυσκολία στις ευρύτερες αερομεταφορές πολιτών.
Σε έρευνα που κάναμε σε τουριστικά πρακτορεία που εδρεύουν στην Ελλάδα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουνε μόνο δυο αναχωρήσεις και αφίξεις από και προς την Τουρκία μέχρι 20 Οκτώβρη,με ελάχιστα εισιτήρια τα οποία αφορούν συγκεκριμένες θέσεις, που ορίζεται ως εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση. Τα πρακτορεία αυτά αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν το γεγονός λέγοντας μας ότι η αιτία παρακώλυσης των πτήσεων προς την γείτονα χώρα, παραμένει άγνωστη.
Υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε διάψευση αλλά ούτε και επαρκής προβολή στα ΜΜΕ του ζητήματος. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο εγκαταλείπουν «σιωπηρά» την Τουρκία οικονομικά στελέχη και πολιτικοί παράγοντες. Αν λοιπόν κάποιοι που ξέρουν κάτι παραπάνω εγκαταλείπουν την Τουρκία και κάποιοι άλλοι δυσκολεύουν την πρόσβαση προς αυτήν για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εμείς πρέπει να υποθέσουμε ότι έρχεται κάτι πιο «βαθύ» ή πως απλά είναι ένα συμπτωματικό γεγονός;

ΕΤΟΙΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.


"Μηνύματα" που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν..
Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς-δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου.
Σχετικό άρθρο: Να γιατί ανησυχούμε και διαμαρτυρόμαστε
Σήμερα σας παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις των Τουρκικών Μονάδων οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο.Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των Τουρκικών στρατευμάτων υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη σε συνδυασμό με εκτεταμένες εσωτερικές αναταραχές στην Ελλάδα.
Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει τα περί του σχεδίου «Βαριά» εκ του οποίου φαίνεται ότι οι Τούρκοι διεπίστωσαν την αναγκαιότητα αλλαγής διάταξης των στρατευμάτων τους για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής αιφνιδιαστικής επίθεσης.

(ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ)...!!! ή (ΦΗΜΗ)...;;;

Τι είπε τελικά ο Γέροντας Παϊσιος στους Μοναχούς που τον είδαν πριν από μερικές μέρες να περπατάει στο Άγιο Όρος ; 




 Είναι δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο για κάτι που άκουσες και δεν μπορείς ο ίδιος σου να ερευνήσεις αν τελικά αυτό ισχύει.
Όμως είναι τόσο μεγάλη η πίστη μου στο θεό, που τέτοια γεγονότα, δε θέλουν έρευνα (προσωπικά για μένα).
Ειδικά αν έχεις διαβάσει βιβλία,όπως του Γέροντα Παίσιου.


Συγκεκριμένα,χθες μετά τη Θεία λειτουργία στην Παναγία Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μας εκμυστηρεύτηκε κάτι πολύ δυνατό για την πίστη μας που του το είπαν "συνάδελφοι" του μοναχοί από το Άγιο όρος, μιας και τον επισκέφτηκαν πρόσφατα στο Νοσοκομείο, μετά τη χειρουργική επέμβαση (επέμβαση ρουτίνας) που του έκαναν οι γιατροί.

Συγκεκριμένα...:
Ο Γέροντας Παίσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, ώσπου το συνάντησαν 3 νέοι Μοναχοί (νέοι σε ηλικία).
Ανεξάρτητα από την έκπληξη που νιώσαν στην αρχή οι Μοναχοί, πήγαν αμέσως να ζητήσουν την ευχή του Γέροντος.
Μόνο που ο Γέροντας τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του, αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:
`Τραβήξτε στο Γέροντα σας, και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι, γιατί σε 3 μήνες από τώρα, θα έχουμε `πόλεμο` στην Ελλάδα, κι ο κόσμος θα πεινάσει`

και συνέχισε...:
`Να του πείτε του Γέροντα, να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα Μοναστήρια...`
Μέχρι να συνέλθουν οι Μοναχοί, ο Γέροντας Παίσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

'Eνα σοκαριστικό βίντεο με την φωνή του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού από την ομάδα "ΝΟΙΆΖΟΜΑΙ"
Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή/Πολιτική Κρίση, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ! ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! Πάνω από τα μικρά καντηλάκια της μεγάλης Αλήθειας! Της Ορθοδοξίας! 

http://www.noiazomai.net




Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μετά την μπόρα την δαιμονική θά'ρθει η λιακάδα η θεϊκή

Ένα συνοπτικό και πολύ όμορφο βίντεο με τις προφητείες του Γέροντα Παϊσιου από την ομάδα  "ΝΟΙΆΖΟΜΑΙ"

Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη! Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε! Αιγαίο-Εξαμίλια-Τουρκία-Κωνσταντινούπολη­- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα!
http://www.noiazomai.net