Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΓΑΙΟ:"Κάτι σοβαρό και επικίνδυνο ετοιμάζεται".


Του Αντώνη Κακαρά*


Είναι καθαρό πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και ασύμφορο βέβαια για τη χώρα μας. Και τούτο από τις επαναλαμβανόμενες «εξόδους» ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, παρά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για μη πρόκληση έντασης στο Αιγαίο και αφ’ ετέρου από την κινητικότητα του ΝΑΤΟ πάλι σε θέματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του αμαρτωλού Συμφώνου. Εδώ θα προσεγγίσουμε το ζήτημα του Αιγαίου.

Η θάλασσα, ο βυθός της και το υπέδαφός του είναι η σημερινή αλλά βασικά η αυριανή πηγή πλούτου, με τον οποίο θα επιβιώσει ο άνθρωπος.

Toυρκία: "Δικός μας χώρος η περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου" - Νέες παραβάσεις & παραβιάσεις του ΕΕΧ

ImageΠαραβάσεις και παραβιάσες του Εθνικού Εναέριου Χώρου και του FIR Αθηνών από τα τουρκικά ελικόπτερα και σήμερα στο Αιγαίο, έτσι για να καλωσορίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ίσως γι αυτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφώνησε το Ερζερούμ μετά την κατ'ιδίαν συνάντησή του (με μόνη την παρουσία μεταφραστών, χωρίς να κρατηθούν επίσημα πρακτικά), με τον Γ.Παπανδρέου: "Δόξα τω Θεό, έχουμε αποτελέσματα". Τι είδους αποτελέσματα; Θα τα δούμε πολύ σύντομα. Σήμερα λοιπόν οι τουρκικές παραβιάσεις ήταν:  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 Ε/Π ΑΒ-412
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ     : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ    : 5
ΠΕΡΙΟΧΗ            : ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρόκειται για την επιχείρηση SAR μεταξύ Χίου και Λέσβου, όπου φυσικά δεν υπήρξε ούτε Τούρκος ψαράς, ούτε η βάρκα του. Στημένες καταστάσεις...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα ακόμα θέατρο παραλόγου και ένα ακόμα κρούσμα απόλυτης δυσαρμονίας μεταξύ της

Στο Ερζερούμ αβρότητα, στις Οινούσσες πρόκληση

Σε μια νέα σοβαρή πρόκληση στο Αιγαίο προχώρησε η Άγκυρα, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στο Ερζερούμ προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του.
Η Τουρκική ακτοφυλακή, παρακάμπτοντας το δικαίωμα της Ελλάδας να διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης στα χωρικά της ύδατα, έστειλε σκάφη της στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Οινουσσών για τον εντοπισμό Τούρκου αγνοούμενου ψαρά.
Στην περιοχή έσπευσε και πλωτό του Ελληνικού λιμενικού, ωστόσο, η Τουρκία το αγνόησε και ανέλαβε την επιχείρηση για λογαριασμό της.
Μάλιστα, μια Τουρκική ακταιωρός προσέγγισε στην περιοχή των ερευνών και παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα φτάνοντας σε απόσταση δύο μιλίων από τις Οινούσσες.
Μέχρι το απόγευμα, Αθήνα και Άγκυρα εξέδιδαν διαδοχικά ΝΟΤΑΜ σε μια προσπάθεια να ακυρώσει η μια την επιχείρηση της άλλης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά, που παραμένει αγνοούμενος.
   

Το απόσπασμα από την ομιλία του Παγκάλου για τα ανθελληνικά του σχόλια κατά των οπλαρχηγών του 1821 που δεν έδειξε το Mega!

 

 

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση – βόμβα Τούρκου αξιωματούχου στο newsbomb

«Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.
Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.
«Κανείς δε μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».
Ο κ. Παμίρ καταγγέλλει την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν συμφωνία για τον καθορισμό της

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πέντε εχθρικά battleships πλησιάζουν τη Γη, γράφει η Pravda!

 ImageΠέντε αστρικά battleships εκ των οποίων το ένα έχει μήκος 242 χλμ και άλλα δύο πάνω από 200 χλμ., σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» έχουν εντοπιστεί από τη ΝΑSA και θα αφιχθούν στη Γη το 2012 με καθόλου φιλικές διαθέσεις. Ήδη υπολογίζεται ότι βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα και υπάρχει στο παρασκήνιο διεθνής καυγάς γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος στη Γη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εξωγήινο σμήνος έχει ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.

Η «Pravda» σημειώνει ότι «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και