Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

"Κανόνι" βάρεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους προμηθευτές φαγητού!





ImageΧωρίς τροφή κινδυνεύουν να μείνουν οι στρατιωτικές μονάδες σε όλη την επικράτεια καθώς οι προμηθευτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την παύση εφοδιασμού τους λόγω των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που τους χρωστάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρνείται να τα καταβάλει επειδή με την σειρά του το υπουργείο Οικονομικών δεν απελευθερώνει κονδύλια! Μόνο ο Στρατός Ξηράς χρωστάει στους προμηθευτές ανά την Ελλάδα 230 εκατ. ευρώ! Το τρελό είναι ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν απελευθερώνει τα κονδύλια, φυσικά ζητάει την απόδοση των πάσης φύσεως φόρων.
Συγκεκριμένος προμηθευτής ζητεί από το 1.240.000 ευρώ που του οφείλει το υπουργείο Άμυνας, να του δώσουν τουλάχιστον τις 180.000 ευρώ του ΦΠΑ που απαιτεί «εδώ και τώρα» το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η απάντηση είναι απολύτως αρνητική!
Έτερος προμηθευτής νωπών προϊόντων μονάδων του Έβρου δήλωσε στο defencenet.gr ότι «Μου χρωστάνε 37.500 ευρώ εδώ και ενάμιση χρόνο. Τα χαρίζω όλα στο υπουργείο και στα παιδιά που μας προστατεύουν. Απλώς ζητώ να μην με πάνε φυλακή για τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσω για τα λεφτά που δεν έχω εισπράξει».
Αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό: Υπάρχει πλέον και θέμα ποιότητας των προϊόντων. Πολλοί διοικητές μονάδων παραπονούνται ότι επειδή δεν πληρώνονται οι προμηθευτές, δίνουν προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Και αν υπάρχουν επιστροφές και απορρίψεις των προϊόντων δεν στέλνουν άλλα.
Εκτός αυτού, επειδή υπεύθυνοι είναι οι τοπικοί διοικητές για την πληρωμή των προμηθευτών, ήδη μεταξύ των αξιωματικών υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι αναγκάζονται ουσιαστικά να υπογράφουν «ακάλυπτες επιταγές». 
ΠΗΓΗ:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου