Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κάτι τρέχει στο Αιγαίο!!! Η τουρκική πλευρά µιλάει για επικείµενη συµφωνία

Ανεπίσηµος τουρκικός χάρτης του  Αιγαίου. Με γαλάζιο  χρώµα τα ελληνικά  χωρικά ύδατα των  6 ν.µ. και µε ροζ τα  τουρκικά. Με κίτρινο σηµειώνονται τα  ελληνικά νησιά µε  αντίστοιχα χωρικά  ύδατα, που σύµφωνα µε την Τουρκία  αποτελούν γκρίζες  ζώνες
«Εχουµε διδαχθεί ότι η ελληνοτουρκική φιλία είναι εφικτή αλλά είναι και εύθραυστη». Με αυτά τα λόγια το 2000 ο Γ. Παπανδρέου υποδεχόταν στην Αθήνα τον τότε οµόλογό του Ισµαήλ Τζεµ. Ο Πρωθυπουργός ξαναπιάνει το νήµα του ελληνοτουρκικού διαλόγου από εκεί που το άφησε το 2004 και παρ' ότι η Αθήνα διαψεύδει τα περί επικείµενης συµφωνίας το βέβαιο είναι ότι κάτι κινείται στο Αιγαίο.

Διέρρευσαν τα Πολεμικά Σχέδια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η πρόσφατη υπόθεση εκβιασμού στελεχών των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και κρατικών αξιωματούχων (βλ. εδώ) λαμβάνει διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ καθώς από τις έρευνες των τουρκικών αρχών προκύπτει διαρροή των Πολεμικών Σχεδίων σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου, θέσεις φυλακίων μονάδων καθώς και απόρρητων πληροφοριών για έγχωριας ανάπτυξης στρατιωτικά προγράμματα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Οι σχετικές αναφορές του τουρκικού Τύπου κάνουν λόγο για “Ελληνίδα κατάσκοπο”, η οποία καταζητείται. 
Το κύκλωμα λειτουργούσε με γυναίκες-συνοδούς που προσέγγιζαν στρατιωτικούς και κρατικούς υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε κρίσιμες θέσεις, εκβιάζοντάς τους για την απόσπαση πληροφοριών. Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν συλληφθεί επτά άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί και ο ένας διαθέτει το βαθμό συνταγματάρχη. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας και της εκβίασης.

Διατηρείται το Casus Belli, ολοκληρώθηκε η σύνταξη του νέου Κόκκινου Βιβλίου της Τουρκίας

Οι αλλαγές στο Κόκκινο Βιβλίο της Τουρκίας εγκρίθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας και το συγκεκριμένο έγγραφο πρόκειται να παραδοθεί στην κυβέρνηση για έκκριση. Το νέο έγγραφο λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από την προηγούμενη έκδοση η οποία είχε διαμορφωθεί το 2005 και είχε μέγεθος 11 σελίδες αποτελεί τη βάση για την εθνική πολιτική Ασφάλειας της Τουρκίας. Το κείμενο περιλαμβάνει τρείς τομείς, τις εσωτερικές απειλές, τις εξωτερικές απειλές και την αμυντική δομή. Η νέα έκδοση του Βιβλίου αναφέρει τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας χωρίς να ιεραρχεί τις ιεραρχεί.

Ελληνίδα κατάσκοπο αναζητούν οι τουρκικές αρχές - Φέρεται να «έκλεψε» πολεμικά σχέδια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου βρίσκονται, μεταξύ των σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Star», αναφερόμενη στην υπόθεση «στρατιωτικής κατασκοπίας», για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ελληνίδα κατάσκοπο αναζητεί η τουρκική αστυνομία

Μια Ελληνίδα, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας αναζητούν οι τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star η αστυνομία της γείτονας χώρα έχει ήδη συλλάβει 49 άτομα για κλοπή εγγράφων από το τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και το Γενικό επιτελείο πολεμικού ναυτικού. Στα έγγραφα αυτά αναγράφονται μεταξύ άλλων και πολεμικά σχέδια σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη «Ελληνίδας κατασκόπου», η οποία υποτίθεται πως «μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα».

Ο Β.Μαρκεζίνης προβλέπει επεισόδιο στη Ροδόπη και εισβολή των Τούρκων από τον Έβρο!

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010


Θα μπορούσαν οι Τούρκοι να βρουν ανοικτό το δρόμο ανατολικά του ποταμού Άρδα -δυτικά της Ορεστιάδας- και από εκεί, ακολουθώντας τη γραμμή βόρεια και μετά βορειοανατολικά να βρεθούν στα Πομακοχώρια της Ροδόπης, πίσω από τις ελληνικές γραμμές”.
Το απόσπασμα αυτό δεν είναι από σενάριο πολεμικής ταινίας, αλλά από το τελευταίο βιβλίο του Βασίλειου Μαρκεζίνη “Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα”.
 

Τουρκικός εφοδιασμός στο Καστελλόριζο λόγω ελληνικού "αποκλεισμού"

Σοφία Κατσαρέλη
Εδώ και 15 ημέρες έχουν διακοπεί τα ταξίδια, που εκτελούσε το οχηματαγωγό – επιβατικό πλοίο, που συνέδεε το Καστελλόριζο με τη Ρόδο και εφοδίαζε το νησί με είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική ακτή, προκειμένου να εφοδιαστούν ακόμη και με τρόφιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (29/10), το πλοίο “Πρωτεύς” διέκοψε τα ταξίδια, γιατί σταμάτησε η επιχορήγηση των δρομολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, για λόγους σχετικούς με τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελλόριζο, τη Σύµη, την Τήλο και την Κω. Μέχρι στιγμής, το πλοίο δεν έχει αντικατασταθεί με άλλο.“Είµαστε πολλές φορές αναγκασµένοι να πηγαίνουµε απέναντι για τα απαραίτητα, αφού δεν έχουµε τακτική συγκοινωνία µε τη Ρόδο και δεν µπορεί να εφοδιαστεί το Καστελλόριζο µε είδη πρώτης ανάγκης”, δήλωσε στα “Νέα” ένας από τους λιγοστούς µόνιµους κατοίκους του νησιού.
Σηµειώνεται δε ότι αυτή την περίοδο, γίνεται ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό “Διαγόρας” και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέµων που πνέουν στην περιοχή.
Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία.
“Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας”, υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος απευθύνθηκε την Πέμπτη (28/10) µε επιστολή του στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την παρέµβασή του.
 ΠΗΓΗ:  http://www.cosmo.gr/News/Hellas/294918.html

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Νετανιάχου συνεχάρη τους καταδρομείς για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν ...Όταν κάποτε στην Ελλάδα την βραδυά των Ιμίων Έλληνες πολιτικοί διέταζαν για κάψιμο σημαίας - Βρείτε τις διαφορές!


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκωμίασε σήμερα την «αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν τα μέλη των ομάδων καταδρομέων που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο κατά του στολίσκου για τη Γάζα στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου βρήκαν τον θάνατο εννέα τούρκοι ακτιβιστές. «Δράσατε με επαγγελματικό τρόπο, ηρωικά, με αυτοσυγκράτηση και ηθική, αντιδρώντας απέναντι σε εκείνους που θέλησαν να σας σκοτώσουν», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της

Η οικονομική πορεία της Ελλάδας

Ο επισυναπτόμενος πίνακας είναι το αληθές γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.
-Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότιλόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ,ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Τι κρύβει η παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα; Επιλεγμένη από τον ΓΑΠ!

Η πρόταση να διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας ως προαιρετικό και η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ανάγκασαν σε παραίτηση την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, η οποία χθες ήταν να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της. Αν και η παραίτηση της κας Δραγώνα δεν γνωστοποιήθηκε επισήμως το ζήτημα θα συζητηθεί με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παραίτησή της έχει γίνει ήδη δεκτή. Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση το μάθημα της Ιστορίας να είναι προαιρετικό.

ΓΕΕΘΑ: Αναχαιτίζονται όσοι δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης

Διευκρινίσεις για τις αναχαιτίσεις αεροσκαφών στο Αιγαίο έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Ε». Σύμφωνα με έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009, "προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι ελληνικές αρχές επανεξέτασαν την πολιτική χαρακτηρισμού (σ.σ. των τουρκικών αεροσκαφών) ως Χ-Ray (σ.σ. ύποπτα-εχθρικά) και έχουν κατά την άποψή τους πράξει μια λειτουργική λύση".

Οι παραβιάσεις της 27ης Οκτωβρίου






27-10-2010 18:18:59
ImageΔύο  σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών από 14 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Από τα 14 αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό και όλη η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιτέλους μάθαμε! Με ποιόν πίνακα αντικαταστάθηκε "H Ελλάς Ευγνωμονούσα"




Και σήμερα, πίσω από τον κ. Παπανδρέου στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ένα μπλε φόντο. Πώς το παρέλαβε, όμως, αυτό το γραφείο;
Ο πίνακας με τίτλο "Η Ελλάς ευγνωμονούσα", του Θεόδωρου Βρυζάκη, που κοσμούσε το Πρωθυπουργικό γραφείο, αντικαταστάθηκε από τον πίνακα:

"Ατέρμονο πεδίο - Δελφοί" του καλλιτέχνη Θεόδωρου Στάμου. (από μια σειρά έργων με τίτλο "Ατέρμονο πεδίο")

Θεόδωρος Στάμος: Ατέρμονο Πεδίο (1974), ακρυλικό σε μουσαμά
Περισσότερα έργα του Θ.Στάμου εδώ: http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?sel=615&artwork_id=66198
και άλλα "Ατέρμονα πεδία" εδώ: http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1616298
σημείωση: ο εικονιζόμενος πίνακας είναι της ίδιας σειράς, όχι ο πίνακας Δελφοί
Τα παρακάτω προκύπτουν από απάντηση της ΓΓΕ, σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Δείτε την απάντηση:

Είχε προβλέψει την προσφυγή στο ΔΝΤ πριν 30 χρόνια!

ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΠ. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1980
markezinisΠοιος ήταν αυτός, που πρώτος διέβλεψε και προειδοποίησε ότι η χώρα με την αλόγιστον οικονομικήν πολιτικήν, βαδίζει ολοταχώς προς πτώχευσιν; Κανείς δεν θυμάται, ότι ο αείμνηστος Σπύρος Μαρκεζίνης, από τον Φεβρουάριον του 1980, σε δημόσια ομιλία του, επεσήμανε αυτόν τον κίνδυνον!
Ο πλέον έμπειρος στα οικονομικά ζητήματα παλαιός πολιτικός και κορυφαίος ιστορικός, ήταν ο μόνος που είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς, πού οδηγούσε ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κόσμος την χώρα, με «την απιθάνου εκτάσεως σπατάλη εις τας δημοσίας δαπάνας». Ένα χρόνο αργότερα, με την άνοδον του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με καλπάζοντα πλέον ρυθμόν, η χώρα οδηγείτο στο βάραθρον.
Ας θυμίσουμε τα γεγονότα:

Τουρκικά παιχνίδια µε τα χωρικά ύδατα - Διαρροές για επέκτασή τους από τα 6 στα 7 ή και στα 8 µίλια

Συνεχίζει η Άγκυρα το παιχνίδι των διαρροών, καθώς στη συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συµβουλίου ο Ταγίπ Ερντογάν ενηµέρωσε τα µέλη της κυβέρνησής του για τη συνάντησή του µε τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύµφωνα µε τα τουρκικά µέσα, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 7 και στα 8 ναυτικά µίλια, ανάλογα µε την περιοχή. Την ίδια ώρα, η Αθήνα επαναλαµβάνει ότι είναι ακόµη πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συµφωνία, όπως κατέστησε σαφές και ο έλληνας Πρωθυπουργός πριν από λίγες µέρες.

"Φίλια" από το 2009 τα τουρκικά μαχητικά των παραβιάσεων

Η ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων, βάσει εγγράφου του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί από το 2009. Σε αυτή την αποκάλυψη, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", είχε προβεί και η τουρκική εφημερίδα «Zaman», στις 22 Οκτωβρίου. Μάλιστα, σε άρθρο της επεσήμανε ότι από τις 14 Οκτωβρίου τα ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα τουρκικά, όταν αυτά αλωνίζουν στο Αιγαίο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΠΑΤΕΡΑ – ΜΗΤΕΡΑ το ξέρω πως τα βγάζεις δύσκολα πέρα και είστε διαρκώς μέσα στο άγχος και τα νεύρα για το πώς θα με μεγαλώσετε και θα με σπουδάσετε. Κάνατε τον Ηρωισμό να φέρετε ακόμα ένα Ελληνόπουλο στον κόσμο σε αυτές της μαύρες μέρες για την Πατρίδα μας, κάντε και κάτι ακόμα, κάτι μικρό αλλά τρομερά σημαντικό.
Βάλτε την ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
Δεν θα σου πάρει πολύ, 2-3 λεπτά μόνο… ελπίζω εγώ ή κάποιο άλλο Ελληνόπουλο όταν μεγαλώσει να την τιμήσει να την ξανά κάνει τρανή και να σκεπάσει με αυτήν και πάλι τον κόσμο όλο…
Σας ευχαριστώ και σας Αγαπώ!!!
Το Μωρό σας….

Μ.Θεοδωράκης: Ο Παπανδρέου εκβιάζει το λαό

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, άσκησε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας σε εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης. Ο διεθνής Έλληνας συνθέτης τόνισε ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα". Ανέφερε μάλιστα ότι έχει διαπιστώσει πως "αν κυβερνούσε ο Κ. Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα".

Τέλος ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός μετά τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.

ΠΗΓΗ:
  protothema