Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ελληνοτουρκική άσκηση με νατοϊκό "καπέλο" ξεκινά στη Σμύρνη.

Ελληνοτουρκικές ασκήσεις σε Σμύρνη και Πάτρα τις επόμενες ημέρες,με το Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα να κάνει «φάουλ» πριν ακόμη ξεκινήσουν! Στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου έχει αναρτηθεί ανκοίνωση σύμφωνα με την οποία η άσκηση ...ναρκαλιείας παρουσιάζεται ως άσκηση στο Αιγαίο!
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία ουσιαστικά νατοϊκή άσκηση στην οποία θα συμμετάσχουν ναρκαλιευτικά από Ελλάδα,Τουρκία και Βουλγαρία. Η πρώτη φάση της άσκησης έχει σχεδιαστεί να γίνει εντός του κόλπου της Σμύρνης και άρα εντός τουρκικών υδάτων,από τις 6 έως τις 13 Νομεβρίου.

Η δεύτερη φάση της άσκησης θα γίνει στον Πατραϊκό κόλπο με τις ίδιες δυνάμεις και θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά η Άγκυρα στο κλίμα των ημερών αλλά και των πληροφοριών που συνεχώς διαρρέει περί συμφωνίας για το Αιγαίο,προφανώς επιθυμεί να περάσει την άσκηση ναρκαλιείας ως ιδιαίτερα σημαντική ελληνοτουρκική στρατιωτική δραστηριότητα κάπου στη καρδιά του Αιγαίου.
Προς το παρόν το πιο σοβαρό που συμβαίνει στο Αιγαίο, είναι μία αξιοσημείωτη άνοδος των αριθμών τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Χθες είχαμε την είσοδο 18 μαχητικών αεροσκαφών κι ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου!


ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου