Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το Κόμμα του Πολέμου..."Όταν ακούτε ότι η Τουρκία αίφνης μας αγάπησε, και θέλει το καλό μας, διπλοκλειδώστε και κοιτάξτε καλά από τις γρίλιες τι θα ‘ρθει..."

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη* - Η εξωτερική μας πολιτική εδώ και χρόνια είναι σουρρεαλιστική. Βασίζεται σε νεφελώματα τα οποία έχουν ως προϋποθέσεις άλλα νεφελώματα, όπως την παγκόσμια αδερφοσύνη και το ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και την Δανία. Η παγκόσμια αδερφοσύνη, δυστυχώς δεν υπάρχει και χλωμό το βλέπω να ‘ρθει. Συνορεύουμε δε με την Τουρκία, η οποία, παρά τις εμβριθείς αναλύσεις του «Βήματος» ή της «Καθημερινής», δεν είναι ένα μεγάλο Βέλγιο, που έκανε περιτομή. Όταν βλέπετε σε αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής ηθικοπλαστικούς και συναισθηματικούς όρους, να είσαστε καχύποπτοι. Όταν ακούτε ότι η Τουρκία αίφνης μας αγάπησε, και θέλει το καλό μας, διπλοκλειδώστε και κοιτάξτε καλά από τις γρίλιες τι θα ‘ρθει.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε την συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Επιτυχείς ήταν οι νέες βολές με τα νεοπαραληφθέντα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3GΑ2 στην Περιοχή Ευθύνης της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο πεδίο βολής Αετού του Νομού Έβρου. Στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που θα κυκλοφορήσει αύριο 13 Ιανουαρίου παρουσιάζονται οι πλέον πρόσφατες και υλοποιήσιμες προτάσεις αναβάθμισης των δυνατοτήτων των πυροβόλων Μ109 που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.
Η παράδοση των πυροβόλων Μ109Α3GΑ2 ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και αποτελεί την πιο σημαντική ενίσχυση του ελληνικού πυροβολικού τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος απόκτησης.
Image
Οι βολές των νέων πυροβόλων θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες μονάδες που θα παραλαμβάνουν τα εν λόγω πυροβόλα. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες βολές των πυροβόλων

Θα βρουν πετρέλαιο αφού χρεοκοπήσουμε;

oil_pumpΤην ώρα που η κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα διαψεύδει τη διάχυτη εντύπωση, ότι Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγμάτευσης για συνεκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η προσπάθεια του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να υποβαθμίσει τις προσδοκίες για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, αλλά και οι απελπιστικά βραδείς ρυθμοί προόδου στην κατεύθυνση της παραχώρησης αδειών για πετρελαϊκές έρευνες.
Την ώρα που ακόμη και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέπτεται την Κύπρο, αμέσως

Το ΓΕΣ ενισχύει νησιά με ειδικές δυνάμεις και Έβρο με βαριές δυνάμεις, λόγω "καυτού" 2011

ImageΣε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθεται ο Ελληνικός Στρατός με απόφαση του ΑΣΣ, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία (εκλογές Ιουνίου και κορύφωση σύγκρουσης ισλαμιστών-κεμαλιστών). Έχοντας ενστερνιστεί τα διδάγματα από το σχέδιο «Βαριοπούλα» στον Βόρειο Έβρο, ειδικά το ΓΕΣ και αντιλαμβανόμενο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μελετήσει άριστα την αμυντική διάταξή μας και γνωρίζουν που και πότε να κτυπήσουν, αποφασίστηκε, σε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να ενισχυθούν όλες οι μονάδες της πρώτης γραμμής.