Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται «ντόμινο» εξεγέρσεων στη Μ. Ανατολή;


Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους αναλυτές και τους διπλωμάτες μετά την εξέγερση στην Τυνησία και τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο.

Ο θάνατος του Τυνήσιου Μοχάμεντ Μπουαζίζι στις 4 Ιανουαρίου που αυτοπυρπολήθηκε ήταν η αρχή για τους πολίτες της χώρας να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν την παραίτηση του προέδρου.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τυνησία και την εκδίωξη του προέδρου της χώρας, Μπεν Αλί αρκετοί αναλυτές εφιστούσαν την προσοχή για τις επιπτώσεις στην Μέση Ανατολή.

Έτσι, ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι τις μέρες που ακολούθησαν βρήκε αρκετούς να τον μιμηθούν σε άλλες χώρες. Αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέους στην Αίγυπτο, την Αλγερία και αλλού που προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν καθώς διαμαρτύρονται για το πολιτικό καθεστώς στις χώρες τους.

Μπορεί η Τυνησία να είναι μία αρκετά μικρή χώρα αλλά μοιράζεται ένα κοινό σημείο με την Αίγυπτο και την Αλγερία: την οικονομία, με τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα και την υψηλή ανεργία.

Πολλοί αναλυτές επιμένουν ότι το παράδειγμα της Τυνησίας μπορεί να ξεσηκώσει τους πολίτες στη Μέση Ανατολή και αν κρίνει κανείς από τα γεγονότα στην Αίγυπτο δεν έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους.

Στην Αίγυπτο στις 25 Ιανουαρίου επικράτησε μεγάλη ένταση στους πολίτες με σημαίες της χώρας τους και της Τυνησίας στα χέρια βγήκαν στους δρόμους μαζικά. Οι διαδηλωτές ξεπέρασαν σε αριθμό και τις εξεγέρσεις για το ψωμί του 1970. Κύρια αιτήματα είναι η παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που κρατάει τις τελευταίες 3 δεκαετίες τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και το τέλος στη διαφθορά και την ανεργία.

Διαδηλώσεις όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται και στην Υεμένη, που είναι από τις πλέον φτωχές χώρες της Μέσης Ανατολής και σχεδόν ο μισός πληθυσμός ζει με λιγότερο από 2 δολάρια τη μέρα.

Ομάδες της αντιπολίτευσης και οργανώσεις νέων έχουν κατέβει στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαναά και απαιτούν την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, που βρίσκεται στην εξουσία σχεδόν 32 χρόνια. Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ταραχές ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε στις 23 Ιανουαρίου ότι θα ελέγξει τις τιμές σε βασικά προϊόντα και θα «παγώσει» τη φορολογία.

Την ίδια στιγμή και στην Αλγερία το κράτος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το 1992 και οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευθεί. Αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέους που αυτοπυρπολούνται αλλά και για διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα.

Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, όπως στην Τυνησία, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο στρατός απαντά περιορισμένα και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μειώσει τις τιμές στα τρόφιμα.

Παρόμοια η κατάσταση και στην Ιορδανία με τους διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους το Σάββατο σε μία μέρα οργής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις τιμές στα τρόφιμα και την ανεργία. Αρκετοί ζητούν έντονα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Σαμίρ Ριφάι.

Ωστόσο, στην Ιορδανία την εξουσία έχει η βασιλική οικογένεια και αρκετοί είναι υποστηρικτές αυτού του καθεστώτος. Μέχρι στιγμής οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές και δεν υπάρχει αίτημα για την ανατροπή του βασιλιά Αμπντουλάχ του 2ου.

Διαδηλώσεις όμως για την διαφθορά και τα οικονομικά προβλήματα πραγματοποιούνται και στο Μαρόκο και την Λιβύη.
ΠΗΓΗ:   http://www.real.gr

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΑΒΔΑ» ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΔΩΝ,
ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ», ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ
ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ
«ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Με δοξολογίες και κωδωνοκρουσίες θα αρχίσει η Ρωσική Εκστρατεία κατά της Ισλαμικής Τουρκίας,
ζωντανεύοντας τους επικούς αγώνες του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι κατά των Τατάρων


Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΑΡΚΤΟΥ»
  
Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν! Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες (αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών!
Πρόκειται για τη μεγάλη αναμέτρηση του - Ορθοδόξου κυρίως - Χριστιανισμού με το Ισλάμ,

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ιερουσαλήμ: Παράξενο φαινόμενο πάνω από τους Αγίους Τόπους - Σημεία των καιρών;

Στην Ιερουσαλήμ ένα άγνωστο αντικείμενο έκανε την εμφάνισή του πάνω από την τοποθεσία γνωστή ως το Όρος του Ναού. Η εμφάνιση έγινε στη 1 το πρωί ενώ η όλη σκηνή βιντεοσκοπήθηκε από δύο αυτόπτες μάρτυρες. Το αντικείμενο φαίνεται να αιωρείται στην αρχή και στη συνέχεια να «βουτά» κυριολεκτικά κάτω και μετά να εξαφανίζεται ξαφνικά. 
  



HD,SLOWED & ZOOM

 


ΠΗΓΗ:  http://www.defencenet.gr