Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Παραλήπτης των πακέτων-βομβών στο Παγκράτι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί! - Δύο συλλήψεις





ImageΣτον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επρόκειτο να σταλεί το ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που εξουδετέρωσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην επιχείρηση στο Παγκράτι, ενώ φαίνεται ότι η αντιτρομοκρατική έχει κτυπήσει "φλέβα" τρομοκρατών! Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού. Eντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο νεαροί ηλικίας 22 και 24 χρονών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα δέμα με δύο (2) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες.
Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δύο νεαροί συνελήφθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος, που σημειώθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Πάνω τους εντοπίστηκε ένα ακόμα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ οι ίδιοι είχαν αφήσει κι άλλο παγιδευμένο δέμα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη.

Από την έκρηξη στα γραφεία της Swiss Mail, στην οδό Αστυδάμαντος, τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα η υπάλληλος που παρέλαβε το φάκελο, η οποία υπέστη σοκ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από πυρίτιδα και μπαταρία. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους στο γραφείο, ο ένας από τους δύο νεαρούς μπήκε μεταμφιεσμένος με περούκα και παρέδωσε το δέμα, το οποίο είχε προορισμό την Πρεσβεία του Μεξικού. Το δέμα κίνησε την περιέργεια των υπαλλήλων. Όταν το επεξεργάστηκαν, έγινε μία μικρο-έκρηξη και ανάφλεξη μικρής ισχύος και ο χώρος γέμισε καπνούς.

Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες πήγαν στα γραφεία άλλης εταρείας στην οδό Σπ. Μερκούρη, όπου παρέδωσαν ένα δέμα με προορισμό την Πρεσβεία της Ολλανδίας. Οι υπάλληλοι, που γνώριζαν ότι είχε γίνει έκρηξη πριν λίγη ώρα σε άλλη εταιρεία, το θεώρησαν ύποπτο και κάλεσαν την αστυνομία.

Το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησε σε ελεγχόμενες εκρήξεις των υπόλοιπων δεμάτων.

Oι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Ριζάρη. Οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και περούκες και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο ένας κρατούσε παγιδευμένο δέμα, ίδιο με τα άλλα δύο.

Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες.

O ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι καταζητούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπρόσθετα, ελέγχεται ο ρόλος δύο νεαρών γυναικών που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.

Η σύλληψή τους, έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης ύστερα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, το πρωί της Δευτέρας στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι.

Η υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ.

Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίστηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
 
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου