Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τέλος στην απομόνωση των κατοίκων του Καστελλόριζου βάζει o «Πρωτέας»

Προσωρινά δρομολόγια για Ρόδο-Σύμη-Καστελλόριζο ξεκινά από τις 5 Νοεμβρίου η εταιρεία ΑΝΕΣ με το πλοίο «Πρωτεύς», το οποίο θα δώσει λύση στην απομόνωση των κατοίκων του Καστελλόριζου, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβούν στην Τουρκία για να εφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκης. Τα δρομολόγια θα είναι τρία την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου, Δημήτρη Χαλκιώτη, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, με βάση την οποία η εταιρία ΑΝΕΣ, σε ό,τι αφορά τη σύμβαση που είχε συνάψει με το τότε υπουργείο Αιγαίου, «κηρύσσεται έκπτωτη, διότι δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις, περί αντικατάστασης του πλοίου».

Από τη στιγμή που θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρία μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα γίνει ανάθεση δρομολογίων στην ΑΝΕΣ, με τα μισθώματα που θα προβλέπει η προκήρυξη και η οποία έχει πάρει έγκριση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, τονίζει ο γενικός γραμματέας.
Μόλις γίνει η επίσημη πράξη έκπτωσης της εταιρίας, τονίζει ο κ.Χαλκιώτης, θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός που θα διαρκέσει 52 ημέρες και θα μπορεί να συμμετάσχει και η εταιρία ΑΝΕΣ, η οποία δεν έχει άλλη κύρωση.
Με βάση το έγγραφο του νομικού συμβούλου του υπουργείου που στηρίζεται στην απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους, τονίζει ο γενικός γραμματέας, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μισθώματα του πλοίου για τον 1,5 μήνα, από 01/09 έως 15/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου