Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Με νόμο η Ελλάδα προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)

ImageΜε νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). Η νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινούμενη μεταξύ των παραδοσιακών φοβικών συνδρόμων έναντι της Τουρκίας, της διάθεσης εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων (όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr με το βιβλίο του Ν.Μπουλούκμπασι) στην Άγκυρα και της αμερικανικής «δίψας» για φυσικό αέριο που θα διοχετευθεί και θα απεξαρτήσει εν μέρει τουλάχιστον την Ευρώπη από την Ρωσία για την ώρα διαλέγει το τελευταίο. Με τις εγγυήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν την Τουρκία περισσότερο ως ανταγωνιστή, παρά ως σύμμαχο στην ανατολική Μεσόγειο.
Το κείμενο του νέου νόμου που καθορίζει τις ιδρυτικές διατάξεις για την δημιουργία του

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Νέο σοκ για τους στρατηγούς στην ΄Άγκυρα!15 ακόμη πάνε μέσα!



  Ο Ερντογάν συνεχίζει το “ξεδόντιασμα” των στρατηγών με τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό. Ο μέχρι πρόσφατα Διοικητής της Στρατιάς του Αιγαίου κι εδώ και λίγα 24ωρα Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δογμάτων στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ συλλαμβάνεται μαζί με ακόμη 14 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς. Επτά απ΄ αυτούς είναι ναύαρχοι και στρατηγοί!

Ο στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ, είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση που, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, "θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα".



Πρόκειται για την υπόθεση δημιουργίας ιστοσελίδων "μαύρης προπαγάνδας" στο διαδίκτυο από το τουρκικό γενικό επιτελείο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά, μεταξύ

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την Κύπρο αν ξεκινήσει έρευνα για φυσικό αέριο.

- Με σημερινή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί χώρες και εταιρείες που εμπλέκονται στις έρευνες
- Υποστηρίζει ότι οι άδειες είναι άκυρες γιατί ο υποθαλάσσιος πλούτος "ανήκει σε όλο το νησί"
- Τουρκική σιγουριά για για νέα ένταση στην Κύπρο
- Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται πλήρως την οικονομική και πολιτική κρίση στην Κύπρο

Οι ενέργειες αναζήτησης πετρελαίου, ή φυσικού αερίου, στην υφαλοκρηπίδα της ανατολικής Μεσογείου, που σχεδιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, λέει το