Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Έκθεση Μπεγλίτη για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας επιδόθηκε στις ΗΠΑ


ImageΛεπτομερή έκθεση στην οποία αναλύεται η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, επέδωσε στις ΗΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος βρέθηκε επί τριήμερο στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει ένα πακέτο θεμάτων. Η έκθεση επιδόθηκε στον Αμερικανό υφυπουργό Άμυνας αρμόδιο για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και το υπουργείο Εθνικής Άμυναςμ\ πέρσι τέτοια εποχή. Επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ συναντήθηκε και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της Αθήνας για τις
πρακτικές που ακολουθεί η Άγκυρα και κυρίως για τις συνεχείς υπερπτήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο και τις προκλητικές πορείες των τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο έξω από τις ακτές της Αττικής.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η συνέχιση αυτής της τακτικής εκ μέρους της Τουρκίας, μόνο κινδύνους κλιμάκωσης της πιθανής κρίσης εγκυμονεί. Γενικά στα Επιτελεία και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάποια προβοκάτσια που μπορεί να στηθεί, ανάλογης με αυτή που επιχειρήθηκε να στηθεί πέρσι το καλοκαίρι στη Ρω.
Οσον αφορά στην συμβολή της Ελλάδας σε ειρηνευτικές αποστολές τόνισε ότι η Ελλάδα, παρά τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρος, χωρίς να διαφοροποιήσει όμως την ελληνική θέση για μη αποστολή δύναμης στο Αφγανιστάν πέραν της υπάρχουσας.
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου