Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

MEGA: Μειώθηκε στο 2,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ έναντι Ν.Δ. πανελλαδικά - Προηγείται σε 7 Περιφέρειες η Ν.Δ.



07-11-2010 21:27:11
ImageΣημαντική μείωση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Όπως σημειώνει ο εκλογικός αναλυτής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Ηλίας Νικολακόπουλος, το συνολικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται "λίγο πάνω" από το 34% και της Ν.Δ. στο 32%. Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των εκλογών. Στις Περιφέρειες προηγείται το ΠΑΣΟΚ στις 8 από τις 13 και η Ν.Δ. στις υπόλοιπες 5. Όμως η δυναμική και οι συσχετισμοί φαίνεται ότι μπορεί να δώσουν από 6 μέχρι 7 Περιφέρειες στο β’ γύρο στη Ν.Δ. Μόνο τις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης κερδίζει σίγουρα το ΠΑΣΟΚ. Σε επίπεδο δήμων, στην Αθήνα ο Ν.Κακλαμάνης δεν έχει πάει καλά και περιορίζεται στο 36%, έστω και αν παραμένει φαβορί στο β’ γύρο.
Αντίθετα στον β’ γύρο, δείχνει να έχει καλές πιθανότητες ο Β.Μιχαλολιάκος, έναντι του Γ.Μίχα, αν καταφέρει ο πρώτος να συγκεντρώσει ολόκληρο το ποσοστό του Π.Μαντούβαλου που μένει εκτός β’ γύρου.
Στην Θεσσαλονίκη ο Κ.Γκιουλέκας κερδίζει σχετικά εύκολα στον β’ γύρο τον Γ.Μπουτάρη και το ίδιο ισχύει και για τον Π.Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γενικά η Αττική, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Στερεά Ελλάδα στον β’ γύρο θα κρίνουν τον νικητή των περιφερειακών εκλογών. Εκεί δίνονται τα πιο σκληρά «ντέρμπι».
Η Ν.Δ. προηγείται σε 7 από τις 13 Περιφέρειες (σαρώνει σε ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα - τις τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας και την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου - την Θεσσαλία και την Ήπειρο) και την επόμενη Κυριακή μπορεί να κερδίσει 8-10 Περιφέρειες, αφού έχει καλές πιθανότητες σε Πελοπόννησο, Αττική και Στερεά Ελλάδα) ! Πραγματικά ανέλπιστο αποτέλεσμα για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
ΠΗΓΗ: Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου