Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Οκτώ τουρκικά μαχητικά εναντίον τεσσάρων ελληνικών σε αερομαχία πάνω από το Φαρμακονήσι...
Image Κρεσέντο τουρκικής επιιθετικότητας και σήμερα στο Αιγαίο με οκτώ τουρκικά μαχητικά σε πακέτο COMAO να πετούν κοντά ή επάνω από το Φαρμακονήσι, καταδιωκόμενα από ελληνικά μαχητικά. Στις 10.19 το πρωί το "πακέτο" αποτελούμενο από τέσσερα F-16 και τεέσσερα F-4 Terminator μπήκαν στο Αιγαίο από τον γνωστό διάδρομο που χρησιμοποιούν τα τουρκικά μαχητικά νότια της Χίου. Σην περιοχή είχαν σπεύσει ήδη τέσσερα ελληνικά μαχητικά, δύο F-16 και δύο Mirage 2000 από την Σκύρο.
Τα F-16 ανέλαβαν την "απασχόληση των ελληνικών μαχητυικών και τα F-4 κατευθήνθηκαν νότια προς Φαρλαμονήσι και Αγαθονήσι. Κάποια στιγμή ύπήρξε η υπονοια ότι κατευθυνόντουσαν προς Λειψους, αλλά τελικά στις 10.30 τα μαχητικά κρούσης, δηλαδή τα 4 F-4 Terminator πέρασαν επάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψη 10 και 12.000 πόδών σε δύο διαδοχικά ζεύγη (2+2). Στην περιοχή είχαν φτάσει και τα ελληνικά μαχητικά τα οποία τα καταδίωξαν μέχρι τον τουρκικό FIR.
Είναι η τέταρτη μείζονα πρόκληση σε τέσσερις ημέρες από την τουρκική Αεροπορία. Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη θα έχουν καμία σχέση με την άσκηση που διεξάγουν οι Τούρκοι.
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου