Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Το αντικείμενο που αναστάτωσε τη βόρεια Ελλάδα ίσως διαλύθηκε πάνω από τη Σερβία ...

ImageΤο μετέωρο –κατά τα φαινόμενα- που έγινε αντιληπτό εχθές το βράδυ πάνω από τη Θεσσαλία μέχρι και τη Βόρειο Ελλάδα, - όπως αναφέρουμε και σχετικά σε άλλη είδηση στο defencenet.gr-  διαλύθηκε πάνω από τη Σερβία ή συγκρούστηκε με το έδαφος εάν επρόκειτο για μετεωρίτη.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο Σέρβος αστροφυσικός Milan Jeličić του ινστιτούτου αστροφυσικής της Σερβίας Ruđer Bošković Astronomical Society σημειώνοντας πως το έντονα αυτό φωτεινό αντικείμενο θεάθηκε και στο νυκτερινό ουρανό της χώρας. Επιπρόσθετα το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ανακοίνωσε πως στην πόλη Vranje μια φωτεινή μπάλα έγινε αντιληπτή από πολλούς κατοίκους της πόλης στο ουρανό στις 19:32 τοπική ώρα αλλά και σε αρκετές ακόμη
πόλεις στη Νότια Σερβία. Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες κατοίκων το φωτεινό αντικείμενο ταξίδευε με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα διασχίζοντας τον ουρανό λίγο πριν ακουστεί μια μεγάλη έκρηξη.
Έτσι η πιθανότερη εξήγηση για το φαινόμενο θεάθηκε σε Ελλάδα και Σερβία είναι να επρόκειτο για κάποιο μετέωρο και το οποίο διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα από την τριβή πριν συγκρουστεί στο έδαφος. Αυτό γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες από τη Σερβία για κάποιο σημείο πτώσης εάν επρόκειτο για μετεωρίτη. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε προέρχεται από Σερβική πηγή και απεικονίζει το αντικείμενο που αναστάτωσε τόσο τους κατοίκους της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όσο και αυτούς της νότιας Σερβίας.
ΠΗΓΗ:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου