Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Την περιβαλλοντική μελέτη του Μπουργκάς απορρίπτει η Βουλγαρία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiezgwAUSP7Xz2dic0Rbc1ehO-A2RI7FtJvcE60PL4BQMKPGZ0RZsr8rUU-dgc5vnJBZs6_SRIm-SM2e01u1WWpENhriEUcDyKjk2XWgsCCWarNGKPxs3-_3Uglu8oScZaApWnB5sQXIsY/s1600/___1_%257E1.JPG
Αρνητική είναι η αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από τη Σόφια. Συγκεκριμένα το βουλγαρικό πρακτορείο Novinite αναφέρει ότι η Βουλγαρία «σκοτώνει» το project του πετρελαιαγωγού, καθώς η αρνητική αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σηματοδοτεί το τέλος του έργου. Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP η βουλγαρική κυβέρνηση δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αγωγός δημιουργεί περιβαλλοντική απειλή, σταματώντας επί της ουσίας το project. Σε ανακοίνωση του υπουργείου περιβάλλοντος αναφέρεται ότι δεν θα δοθεί έγκριση στον αγωγό έως ότου τα σχέδια αναθεωρηθούν.
Η βουλγαρική κυβέρνηση θεωρεί ότι στη μελέτη δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα μέτρων για την αποτροπή διαρροών και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι σε περίπτωση διαρροής η ζημιά στην περιοχή δε θα είναι ανεπανόρθωτη. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι θα δοθεί στην εταιρεία Transbalkan δίμηνο περιθώριο για την αναθεώρηση της μελέτης. Οι μελέτες της εταιρείας είναι ασαφείς και ημιτελείς αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο το υπουργείο περιβάλλοντος της Βουλγαρίας. Το πρακτορείο Focus πάντως επικαλείται πηγές της εταιρείας Transbalkan σύμφωνα με τις οποίες η απαίτηση για περισσότερες πληροφορίες αποτελεί μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι επιπλέον πληροφορίες που ζητήθηκαν θα υποβληθούν στο υπουργείο εντός της προθεσμίας, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένη ότι η αναθεωρημένη μελέτη θα εγκριθεί.
ΠΗΓΗ:   http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου