Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Επανάσταση" στο Ιράν βλέπει ο Σόρος

Ο διαβόητος δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος Τζόρτζ Σόρος μας προέκυψε εσχάτως και «κομμουνιστής»! Μιλώντας στο BBC με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και τις εκτεταμένες εξεγέρσεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής, δήλωσε πως τα καθεστώτα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα πρέπει να μοιράζονται τα τεράστια κέρδη με τους λαούς.
Όπως ανέφερε οι επαναστάσεις είναι εν’μέρει αποτέλεσμα της απέχθειας που έχει συγκεντρωθεί κατά της μεγάλης διαφθοράς που έχει επικρατήσει στις απολυταρχικές κυβερνήσεις των χωρών αυτών εξ’αιτίας της κακοδιαχείρισης του πλούτου από τα τεράστια ενεργειακά αγαθά.
Μέσα στην κριτική του συμπεριέλαβε τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, καλώντας για περισσότερη
διαφάνεια και απόδοη ευθυνών στις εκάστοτε εξουσίες.
Προέβλεψε δε ότι το ιρανικό καθεστώς θα ανατραπεί, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπο με την πιό βίαιη και αιματηρή επανάσταση στην ιστορία του.
«Η Λιβύη παράγει τεράστιο πλούτο και ο Καντάφι τα καταχράστηκε, που οδήγησε στην εξέγερση του λαού του εναντίον του», δήλωσε.
Δεν δίστασε να προτρέψει τις κυβερνήσεις της Δύσης να εμπλακούν πι0 ενεργά στην υποστήριξη των επαναστατικών κινημάτων για την ανατροπή των σκληρών καθεστώτων, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, για να προκύψουν πιο φιλικές εξουσίες.
«Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή σήμερα είναι παρόμοιο με αυτά που συνέβαιναν τη διετία 1989-91 στην πρώην Σοβιετική Ένωση», ανέφερε.
Υπογράμμισε πως η Δύση θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εξεγερμένων λαών για να εξασφαλίσει πιθανές συμμαχίες.
«Είναι σημαντικό η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να λειτουργούν ως μπροστάρηδες στις επαναστάσεις και όχι να κρύβονται», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου