Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές με λίστα στις 17 Απριλίου!

Τις εισηγήσεις να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, εμφανίζεται έτοιμος να υιοθετήσει ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα σκέφτεται, να προχωρήσει και σε αλλαγή του σχετικού νόμου, ώστε οι εκλογές να γίνουν με λίστα, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι σύρει τη χώρα σε μια ευρωβόρα διαδικασία, τη στιγμή κατά την οποία η οικονομική κατάσταση είναι τραγική.
Προκειμένου να πετύχει την αλλαγή του σχετικού νόμου- λένε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, μπορεί να επικαλεστεί εθνικούς λόγους- δηλαδή την οικονομία μας που δοκιμάζεται.
Οι πληροφορίες έχουν κάνει τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων, με αποτέλεσμα να φουντώσει η φημολογία, που μάλιστα τοποθετεί τις εκλογές μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου, μετά από μια σύντομη προεκλογική περίοδο 20 ημερών.
Οι υπουργοί οι οποίοι τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών, επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι αποτελούν την τελευταία ελπίδα να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, που ήδη έχει αρχίσει να καταγράφει μεγάλη φθορά. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι η επιμήκυνση και η ενδεχόμενη μείωση του επιτοκίου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα.
Προσθέτουν ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική και πλέον εκλείπει το επιχείρημα ότι ευθύνεται η ΝΔ, αφού π.χ. παρατηρείται τεράστια υστέρηση στα έσοδα, γεγονός που φάνηκε και σήμερα, από το έλλειμμα του ενός δισ. που παρατηρήθηκε στον προϋπολογισμό του 2011 στο πρώτο δίμηνο του χρόνου.
Ταυτοχρόνως θεωρούν θέμα χρόνου να περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ, πράγμα που όταν συμβεί θα αλλάξει την παράσταση νίκης «και θα γίνει τσουνάμι για το ΠΑΣΟΚ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου