Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


1627835Στη Δυτική Θράκη, βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, πρότεινε να αρθούν -παράλληλα- οι αποφάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κοινοβουλίου, σχετικά με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
Ο Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι η πρόταση της ...
τουρκικής βουλής προς την κυβέρνηση να λάβει "όλα τα κατάλληλα μέτρα και ειδικά των στρατιωτικών", εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δεν αποτελεί Casus Belli.

Είναι, απλώς, μια απάντηση στην απόφαση της ελληνικής Βουλής, η οποία πρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των 12 μιλίων.
Σε περίπτωση, που γίνει δεκτή η πρόταση Νταβούτογλου, τότε η Ελλάδα χάνει το δικαίωμά της, βάσει Διεθνούς Δικαίου για την επέκταση στα 12 μίλια.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός είπε πως οι δύο χώρες πρέπει να εγκαταλείψουν τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος, δημιουργώντας νέα νέα, που θα είναι ευεργετική και για τις δύο χώρες.
Όσον αφορά το Αιγαίο, σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει νέο καθεστώς, που θα εξυπηρετεί τόσο την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία και πως οι επαφές που έχουν σημειωθεί βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Μάλιστα, χαρακτήρισε το αρχιπέλαγος ως τη "δυσκολότερη θάλασσα του κόσμου" και κλείνοντας τις δηλώσεις του, υπογράμμισε πως η χώρα του δεν έχει επιθετικές βλέψεις στην Ελλάδα, δεν τη θεωρεί εχθρό της και δεν έχει επεκτατικές βλέψεις στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου