Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

"Ηλεκτρονική" σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη χρεοκοπία

Nέα κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκε σήμερα με "φόντο" το γνωστό πλεόν e-mail της υποτιθέμενης χρεοκοπίας και τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει γύρω από τον αποστολέα του με τα δύο κόμματα να ανταλλάσσουν βολές.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ.Καρχιμάκης με σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφέρθηκε στη ταυτότητα του αποστολέα.
"Δεν θέλω πραγματικά να πιστέψω ότι προέρχεται από πολιτικούς αντιπολιτευτικούς κύκλους. Γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία εάν αυτό αποδειχτεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο, Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφορικά με το διαβόητο e-mail που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και στο οποίο γινόταν αναφορά περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας.
Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης παρατήρησε: "Διαπιστώσαμε βέβαια και αυτό το κατάπτυστο
δημοσίευμα μέσω των blogs που, από ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους, δεν θέλω να το πιστέψω, από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, που δημιούργησαν ένα τρομακτικό πανικό".
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου είπε ακόμη σχετικά με το εν λόγω mail ότι ήταν "πολύ καλογραμμένο, από άνθρωπο που ήξερε και από πολιτική και είχε και γνώσεις οικονομίας" και πρόσθεσε ότι "άρα, λοιπόν, αυτό, δημιούργησε πάρα πολλές υποψίες".
Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε εκ νέου λόγο για "κρυφή ατζέντα" της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για "πολιτική αθλιότητα"
"Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει πρώτα από όλα τη μνήμη του και να θυμηθεί τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί "Τιτανικού", αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρουμελιώτη πως "η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην πτώχευση."
"Τότε", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, "ο κ. Καρχιμάκης δεν βρήκε να πει ούτε για εγκληματία, ούτε για εσχάτη προδοσία. Ο κ. Καρχιμάκης και το κόμμα του δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη. Αν θέλει λοιπόν να αποδώσει χαρακτηρισμούς ο κ. Καρχιμάκης να τους αποδώσει εκεί που ανήκουν. Δεν μπορεί όμως να υβρίζει και να συκοφαντεί άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται. Και κάτι ακόμα, αν ο κ. Καρχιμάκης δεν πει ονόματα για τους δήθεν κύκλους της ΝΔ θα είναι ένας άθλιος συκοφάντης" κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Πεταλωτής: Ο κ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για τη ΝΔ
Να κατευνάζει τα πνεύματα προσπάθηκε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής με ανακοίνωση του στην οποία ξεκαθαρίζει ότι "ο κ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για τη ΝΔ. Ο κ. Μιχελάκης καλό θα είναι την ευαισθησία που επέδειξε χαρακτηρίζοντας συκοφάντη τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να την επιδεικνύει και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ βρίθουν συκοφαντιών, ψευδών αναφορών και υβριστικών επιθέσεων".
Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να απαξιώνουν τέτοιες "άφρονες" ενέργειες δεόντως και τόνισε ότι "αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι όσοι επενδύουν σε καταστάσεις που σκορπίζουν πανικό ως προς την κατάσταση της χώρας και το εισόδημά μας θα έχουν την απάντηση που τους πρέπει από τη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές".
Είπε ακόμη ότι δεν σχολιάζει το εάν σε διάφορα μπλογκ αποδίδονται ευθύνες σε κάποιο κόμμα για το mail και τις αναρτήσεις, σημειώνοντας ότι "υπάρχει πολιτεία που δρα συντεταγμένα και τα εγκληματικά αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τα διερευνήσει και να τα εξιχνιάσει".
Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "όντως υπήρχε αναστάτωση που δημιουργήθηκε με εγκληματικό τρόπο από ανεύθυνους ανθρώπους και ίσως για λόγους συμφερόντων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου