Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Φουντώνει η κόντρα στην Παιδεία

Ηχηρή είναι η απάντηση εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και τοπικών φορέων στο νέο σχολικό χάρτη της χώρας...
 
Φουντώνει η κόντρα στην Παιδεία
που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και μειώνει κατά πολύ τον αριθμό των σχολικών μονάδων.
Ήδη υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία, ενώ σε πολλά άλλα οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαμαρτυρίες λαμβάνουν και άλλες μορφές, όπως αποκλεισμούς δρόμων και καταλήψεις διοδίων.

Οι ομοσπονδίες καθηγητών και δασκάλων συντονίζονται για κοινές κινητοποιήσεις, με την ΟΛΜΕ να εξαγγέλλει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Μαρτίου αλλά και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Δύο δίωρες στάσεις εργασίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή και η ΔΟΕ.


Την ίδια στιγμή σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδοκίμασε τις αλλαγές που επιφέρει η νέα μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, επιμένει στις αλλαγές, ενώ σε χθεσινή συνέντευξή της η Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς «να είναι προσεκτικοί στις αντιδράσεις τους, σχετικά με τις καταλήψεις». 

«Δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας να έχει αποτέλεσμα να μην κάνουν τα παιδιά μαθήματα. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει τα παιδιά από τις τάξεις», συμπλήρωσε.

Η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στις χαμένες διδακτικές ώρες τόνισε ότι «οι μαθητές δεν θα χάσουν καμία ώρα μαθήματος λόγω καταλήψεων, αλλά θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες με μαθήματα σε Σάββατα και αργίες. Ουδείς εκπαιδευτικός που σήμερα υπηρετεί σε σχολείο υπό συγχώνευση δεν θα απολυθεί, αλλά θα διδάξει σε σχολείο του νομού του, χωρίς πάντως να αποκλείεται η τοποθέτησή του σε γειτονικό νομό καλύπτοντας οργανικά κενά. Στον αντίποδα, το 2011-2012 θα μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου