Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

''Βράζει'' από οργή η Ευρώπη για την Α.Μέρκελ...

Πολλαπλασιάζονται οι ευρωπαικές αντιδράσεις κατά του γερμανικού μοντέλου διάσωσης-στραγγαλισμού χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times γράφει ουσιαστικά πως όσα δημοσίως καταλόγισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά της Γερμανίας,δηλαδή ότι ωθεί την Ευρωζώνη στο χείλος μία νέας κρίσης χρέους,συζητούσαν μυστικά ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες.
 
Ο Ντάνιελ Γκρος, Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής αναφερόμενος στα οργισμένα σχόλια που άκουσε εναντίον του Βερολίνου,είπε χαρακτηριστικά : "Δεν μπορούν να δημοσιευθούν τώρα".
Απόδειξη του κλίματος που διαμορφώνεται στην Ευρώπη,είναι ότι ακόμα και εύρωστες οικονομικά χώρες,που είναι παραδοσιακά σύμμαχοι της Γερμανίας,όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία,έχουν εξοργιστεί με την τακτική και τη συμπεριφορά της Α.Μέρκελ.
 
Όλοι αυτοί αναθεματίζουν την ώρα και.. την επιμονή της Μέρκελ να προωθήσει ένα νέο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη που θα επιβάλλει στους ιδιώτες επενδυτές-τράπεζες να σηκώνουν το μεγαλύτερο κόστος μελλοντικών προγραμμάτων διάσωσης χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times,Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η Γερμανία δεν ήταν προετοιμασμένη για τη θυμωμένη αντίδραση των αγορών στις προτάσεις της και από τότε άρχισε να υποχωρεί με δηλώσεις του στυλ ''ο νέος μηχανισμός διάσωσης δεν θα αφορά τους σημερινούς κατόχους ομολόγων''.
 ΠΗΓΗ:  http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου