Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ε, όχι και μαθήματα ...ανεξιθρησκείας από τη Τουρκία!


Το να κάνει μας κάνει μαθήματα περί «δημοκρατίας και ανεξιθρησκείας» ο υπουργός επί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς,είναι τουλάχιστον αστείο. Και ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε ακόμη χιούμορ για να αντιμετωπίσουμε όσα είπε ο κ.Μπαγίς με μία...ελαφρά διάθεση.
Δήλωσε λοιπόν,ότι δεν έμεινε στην Αθήνα –όπου κάποιοι νέοι επιχειρηματίες τον είχαν καλέσει σε συνέδριό τους- «γιατί δεν έχετε τζαμί για να προσευχηθώ»!
Δεν γνωρίζαμε ότι ο κ.Μπαγίς ήταν τόσο θρήσκος. Αλλά αν είναι να του πούμε ότι ο Θεός –και ο Αλάχ βεβαίως- είναι πρώτα απ΄ όλα στη ψυχή και στο μυαλό των θρησκευόμενων. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της «επίδειξης δύναμης» με την οποία κάποιοι θερμόαιμοι παρέσυραν εκατοντάδες μουσουλμάνους να προσευχηθούν σε δρόμους και πλατείες ,είναι τουλάχιστον ατυχής από τον κ.Μπαγίς,υπουργό μιας χώρας που ,τέλος πάντων ακόμη αναζητά το δρόμο προς τη Δημοκρατία αλλά πάντα κάπου τον χάνει. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε κάποια μέρα να ευτυχήσουν και οι Τούρκοι να ζήσουν σε μία τόσο χαλαρή και ανεκτική Δημοκρατία όπως η δική μας. Για να δουν και τη...γλύκα για το πως νοιώθεις όταν σε προκαλούν με τέτοιες ανόητες πράξεις και δηλώσεις μέσα στην ίδια σου τη χώρα.
Ελπίζουμε στις Βρυξέλλες να βρήκε τζαμί για να προσευχηθεί,ο «θρήσκος» κ.Μπαγίς.
ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου