Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Hurriyet: Δεν ισχύει το σενάριο πως η Τουρκία επιτρέπει στην Ελλάδα την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια.


HURRIYET
No deal on Aegean borders, Turkish PM says

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει σήμερα τη διάψευση του πρωθυπουργικού γραφείου που αναφέρει πως η Τουρκία δεν επιτρέπει στη χώρα μας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Με αυτή τη κίνηση αυτή, η τουρκική κυβέρνηση, ξανά θέτει ουσιαστικά σε ισχύ το δόγμα του casus belli.

Σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet, η εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” είναι αυτή που σε δημοσίευμα της έφερε στην επιφάνεια τη “μυστική” συμφωνία περί επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας διαβεβαιώνει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε καν.

Eνδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμετ Νταβούτογλου, για το συγκεκριμένο θέμα:


“Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν κάνει σημαντική πρόοδο καθώς και διευρενητικές συνομιλίες για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές. Δεν είναι σκόπιμο να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση των συνομιλιών με καλή πίστη και αποφασιστικότητα”.

Τέλος ήταν σαφής πως η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί από την Ελληνική πλευρά κάποια σχετική απόφαση που να αναφέρει πως η χώρα μας σκοπεύει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

ΠΗΓΗ:  http://gdailynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου