Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Ι. Αχμέτ: Η ΔΗΣΥ ενδιαφέρεται για την «τουρκική» μειονότητα. Πρώτη επίσκεψη της Ντόρας στην Τουρκία

ImageΜια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στο Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν. Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή ο ίδιος θα συμμετάσχει στο νέο κόμμα, ενώ όπως επισήμανε στην διακήρυξη του προγράμματος του νέου κόμματος που θα ανακοινωθεί στο πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ τον Μάρτιο του 2011 θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική» όπως δήλωσε μειονότητα της δυτικής Θράκης.
Ο Αχμέτ θύμισε πως ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης,  και πως για αυτό το λόγο είχε παραιτηθεί από την ΝΔ. O Αχμέτ ανέφερε πως η Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πως υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.
Ο Αχμέτ ανέφερε πως στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος αναφέρεται πως «στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής». Ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε πως η Μπακογιάννη σύντομα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία, φανερώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και πως στο συνέδριο του κόμματος τον Μαρτίου του 2011 θα αποσαφηνιστούν οι μελλοντικές προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο Ιλχάν Αχμέτ πρόσθεσε πως οι ψήφοι των δεξιών ψηφοφόρων της Θράκης που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και πήγαν προς το ΠΑΣΟΚ, θα συγκεντρωθούνε στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη.
ΠΗΓΗ:  http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου