Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Οι δέκα λόγοι για να μην ζει κανείς στην Ελλάδα σήμερα

ImageΟι δέκα λόγοι για να πάψει να ζει κανείς στην Ελλάδα, αναλύονται σήμερα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Εμείς απλώς να σημειώσουμε ότι στην ομορφότερη και πιο ήπια χώρα του κόσμου από άποψη περιβάλλοντος και κλιματολογικών συνθηκών, μέσα σε ένα χρόνο μόλις κατέστη αφόρητη η διαβίωση, με την παράδοση της κυριαρχίας της σε ξένους έναντι κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ σε τόκους που έπρεπε να εισπράξουν οι άπληστοι τραπεζίτες που μας δάνειζαν ενώ ήξεραν τους υψηλούς κινδύνιες που ενείχε αυτή η ενέργεια. Στην Ιρλανδία σήμερα, η οποία επίσης θα πάρει πακέτο βοηθείας, κανείς δεν τολμά να μιλήσει για "εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας", ούτε και να διανοηθεί κάτι τέτοιο...  1 Με τον προϋπολογισμό του 2011, οι Έλληνες καταναλωτές φορτώθηκαν τον υψηλότερο φόρο
στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα γίνει το ακριβότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

2 Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας είναι και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.
3 Ο βασικός συντελεστής του ΦΠΑ (23%) είναι ο τρίτος υψηλότερος μεταξύ των «27».
4 Από τις υψηλότερες είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά για να πάρουν (τελικώς) μικρότερη σύνταξη.
5 Κατέχουμε θλιβερή πρωτιά στον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει πλέον στις μέρες μας με τον υψηλότερο ρυθμό (5,2%) στην Κοινότητα.
6 Η ανεργία είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ε.Ε. ενώ δεν αποκλείεται να... κερδίσουμε και άλλες θέσεις, καθώς το 2011 θα εκτοξευτεί στο 14,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της κυβέρνησης.
7 Υφεση της τάξεως του 4,5% σε επίπεδο τριμήνου δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα ενώ η κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει στο τέταρτο τρίμηνο.
8 Σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρξε μείωση αποδοχών. Μόνο οι Ελληνες είδαν το 2010 τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά μέσο όρο γύρω στο 8%.
9 Κατήφεια προκαλούν και τα δημόσια οικονομικά: είμαστε πρωταθλητές τόσο σε έλλειμμα όσο και σε χρέος που θα ανέβει στο 160% του ΑΕΠ.
10 Στην κατεξοχήν άδικη φορολογία (τους έμμεσους φόρους) που πλήττουν όλους το ίδιο ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάναμε ρεκόρ δεκαετιών καθώς στα 10 ευρώ φόρων, τα έξι προέρχονται από τον ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα της χώρας.
Για την παραπάνω κατάσταση , βέβαια, κανείς από όσους αρνήθηκαν να ψηφίσουν τις δύο Κυριακές, παρά το γεγονός ότι έχουν καταπλακωθεί από την εθνική παρακμή και υποφέρουν, δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται...
ΠΗΓΗ:  http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου