Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τουρκικός εφοδιασμός στο Καστελλόριζο λόγω ελληνικού "αποκλεισμού"

Σοφία Κατσαρέλη
Εδώ και 15 ημέρες έχουν διακοπεί τα ταξίδια, που εκτελούσε το οχηματαγωγό – επιβατικό πλοίο, που συνέδεε το Καστελλόριζο με τη Ρόδο και εφοδίαζε το νησί με είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική ακτή, προκειμένου να εφοδιαστούν ακόμη και με τρόφιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (29/10), το πλοίο “Πρωτεύς” διέκοψε τα ταξίδια, γιατί σταμάτησε η επιχορήγηση των δρομολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, για λόγους σχετικούς με τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελλόριζο, τη Σύµη, την Τήλο και την Κω. Μέχρι στιγμής, το πλοίο δεν έχει αντικατασταθεί με άλλο.“Είµαστε πολλές φορές αναγκασµένοι να πηγαίνουµε απέναντι για τα απαραίτητα, αφού δεν έχουµε τακτική συγκοινωνία µε τη Ρόδο και δεν µπορεί να εφοδιαστεί το Καστελλόριζο µε είδη πρώτης ανάγκης”, δήλωσε στα “Νέα” ένας από τους λιγοστούς µόνιµους κατοίκους του νησιού.
Σηµειώνεται δε ότι αυτή την περίοδο, γίνεται ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό “Διαγόρας” και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέµων που πνέουν στην περιοχή.
Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία.
“Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας”, υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος απευθύνθηκε την Πέμπτη (28/10) µε επιστολή του στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την παρέµβασή του.
 ΠΗΓΗ:  http://www.cosmo.gr/News/Hellas/294918.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου