Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αντ.Σαμαράς: «Έτσι θα κυβερνήσω»


Ζήτησε εκλογές και ισχυρή αυτοδυναμία, είπε όχι στη συγκυβέρνηση, στήριξε τον Κ. Καραμανλή και δεσμεύτηκε ότι θα...ξαναγράψει τα σχολικά βιβλία ο Αντ. Σαμαράς.

Με μία μακροσκελή ομιλία υπό το σύνθημα «Οι Έλληνες Μπορούμε» ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελληνική κοινωνία χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και τις αναγκαίες αποφάσεις που θα αναγκαστεί να πάρει ως πρωθυπουργός με την επισήμανση ωστόσο ότι «οι θυσίες του λαού θα πρέπει να πιάνουν τόπο».

Περιέγραψε ωστόσο ένα «νέο συμβόλαιο με τον λαό» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νέο
χαράτσι στα ακίνητα κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους οι οποίοι θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουν οι πολίτες». Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε εάν θα πάρει πίσω αυτόν τον νόμο στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός μετά από πρόωρες εκλογές.

Δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα επιδόματα τριτέκνων δεσμευόμενος κυρίως προς την τρόικα ότι η κυβέρνησή του θα έχει βρει ισόποσα χρήματα για τη μείωση του ελλείμματος μέσα από την περιστολή των δαπανών που μπορεί να προέλθουν και από την εργασιακή εφεδρεία όπως την προτείνει η ΝΔ. Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του λέει «όχι» στις απολύσεις στο δημόσιο που όπως προέβλεψε θα φέρει απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εμφατικά εκλογές, ισχυρή αυτοδυναμία για να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, απέρριψε τα σενάρια συγκυβέρνησης τα οποία συνέδεσε με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για συναίνεση, είπε «όχι» στα περί επιστροφής στη δραχμή χρεώνοντας τα στην κυβέρνηση, ενώ προανήγγειλε βαθιές αλλαγές στις ΔΕΚΟ αλλά και παρέμβαση ακόμη και στα σχολικά βιβλία για τα οποία είπε εν πολλοίς πως θα ξαναγραφτούν από την αρχή.

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να θέσει ευθέως το θέμα των εκλογών στο τέλος της ομιλίας του καλώντας σε συστράτευση τον ελληνικό λαό: «Οι εκλογές είναι η μόνη λύση. Χρειάζεται ισχυρή εντολή και καθαρές λύσεις. Όσοι μιλούν για συναίνεση, για συγκυβέρνηση δηλαδή να ξέρουν ότι αυτές οι συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες» σημείωσε και αναφερόμενος στις εκλογές του 2009 τόνισε:

«Το ‘λεφτά υπάρχουν’ ήταν μία ψεύτικη υπόσχεση. Ο λαός ξεγελάστηκε. Ήταν όμως η τελευταία μεγάλη απάτη του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Τα ψέματα όμως τελείωσαν. Ζητώ να με στηρίξετε για να κάνω πράξη όλα όσα δεσμεύομαι. Τέρμα στις συντεχνίες, στα φαντάσματα του παρελθόντος και στα τζάκια. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας».

Όπως και στο Ζάππειο, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να του έχουν εμπιστοσύνη. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο επιβίωσης αλλά θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς στήριξε απόλυτα τον Κώστα Καραμανλή και επιτέθηκε σκληρά στην κυβέρνηση με αφορμή και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το έλλειμμα του 2009 αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προχωρήσει ακόμη και στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών εάν αποδειχθεί «πλαστογραφία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική των αγωγών και στα εθνικά θέματα προειδοποιώντας προσωπικά τον κ. Παπανδρέου ότι παρακολουθεί στενά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιθετικότητα της Τουρκίας και με τις κινήσεις των Σκοπίων.

Με μία έμμεση αναφορά του στις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αξιοπιστία στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων μας» ωστόσο άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του Βερολίνου λέγοντας πως «στην Ευρώπη υπάρχουν δυο σχολές. Εκείνη της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας και εκείνης της τιμωρίας προς παραδειγματισμό. Εμείς θέλουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας και όχι την Ευρώπη της σιωπής του στρατώνα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου τονίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σοβαρή προετοιμασία «χωρίς τους θεατρινισμούς και τη φαρσοκωμωδία των τελευταίων ημερών».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης πως «η οικονομία χρειάζεται ένα σοκ» για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, άφησε αιχμές ονομαστικά εναντίον του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου και προανήγγειλε βαθιές αλλαγές στις ΔΕΚΟ μέσα από ένα σχέδιο που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε επίσης την επανασύσταση του υπουργείο Ναυτιλίας, τη συγκρότηση μικρής κυβέρνησης που θα αποτελείται το πολύ από 12 υπουργεία, τη χάραξη της ΑΟΖ, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ, «πάγωμα» των προσλήψεων για 3 χρόνια, έλεγχο του Πόθεν Έσχες για όλους όσοι πήραν υπουργική θέση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, επιλογή δικαστικών μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα που θα προτείνουν στην εκτελεστική εξουσία οι ίδιοι οι δικαστικοί, ενώ σε μία προσπάθεια να ασκήσει «πιέσεις» στο εκλογικό κομμάτι του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε:

Την κατάργηση του νόμου της κυβέρνησης για τα ναρκωτικά, «δεν θέλουμε να γίνουμε Άμστερνταμ» είπε, αλλά και του νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια τονίζοντας ότι θα διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. ειδικό σχέδιο για τον επαναπατρισμό τους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, ακυρώνοντας έτσι επί της ουσίας τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ».
ΠΗΓΗ:   http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου