Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

H Aστυνομία μπαίνει στη Νομική - Αποκλεισμένη η περιοχή

 ImageΑπό στιγμή σε στιγμή αναμένεται είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική Σχολή προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος από τους 250 λαθροεμετανάστες που έχουν καταλάβει το χώρο. Πριν λίγο έφτασε στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου της Νομικής από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Κλειστοί αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από τη Νομική, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, αφού φοβούνται επεισόδια τόσο από την πλευρά των γνωστών-αγνώστων, όσο και από μάζες
λαθρομεταναστών

Προηγήθηκε η ... άρνηση των μεταναστών να μετακινηθούν σε άλλο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπως είχαν προτείνει οι πρυτανικές αρχές.
Στο κείμενο της απόφασης των μεταναστών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για μετεγκατάστασή τους δεν έγινε δεκτή:
1. Γιατί στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνον οι απεργοί κι όχι αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
2. Διότι ο χώρος θα φρουρείται από την άνδρες της Αστυνομίας, γεγονός, που εκτινούν ότι δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσει εντάσεις.
3. Γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.
Εμείς απλά σημειώνουμε ότι πρόκειται περί ταλαιπωρημένων ανθρώπων μεν, αλλά παρανόμων αλλοδαπών που ζουν παράνομα σε μία χώρα και προβαίνουν σε παράνομες πράξεις....
Στο κτήριο της Νομικής βρέθηκε και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε: «η λύση βρέθηκε, αλλά απορρίφθηκε γιατί θέλουν να παραμείνουν εδώ. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πάντως, οι χώρος θα προστατευθεί».
Πάλι, καλά, γιατί σε λίγο θα ... αποφοιτούσαν!
Με ένα ιδιαίτερα δεικτικό σχόλιο με αποδέκτη το ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχθηκε ο ΛΑΟΣ την απόφαση των μεταναστών να παραμείνουν στη Νομική.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΛΑΟΣ επικοινώνησε με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς ''ενοίκους'' της Νομικής Σχολής».
«Δυστυχώς», συμπληρώνεται, «ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση».
Προηγουμένως είχε τονιστεί από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Χρήστο Παπουτσή ότι "οι αστυνομικές αρχές θα παρέμβουν μόνο με εισαγγελική εντολή και μετά από σχετική απόφαση των πρυτανικών αρχών"
ΠΗΓΗ:   http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου