Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πραξικόπημα ετοίμαζε το τουρκικό ΠΝ.

Σοκ έχει προκληθεί στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό καθώς από την έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς στη ναυτική βάση Γκιόλτζουκ, βρέθηκαν ντοκουμέντα που δείχνουν πως υπήρχαν σχέδια της ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτά τα σχέδια είναι μέρος του σχεδίου «Κλωβός» που έχει αποκαλυφθεί από την τουρκική αστυνομία και είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.
Η αιφνιδιαστική έφοδος των εισαγγελέων αν και αρχικά
προκάλεσε την αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας δεν εμποδίστηκε από κανέναν. Η τουρκική εφημερίδα STAR τονίζει ότι έγιναν έρευνες ακόμη και στα πιο απόκρυφα σημεία της βάσης.

Στα ντοκουμέντα που βρέθηκαν, υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, με προκλήσεις κοινωνικών αναταραχών. Στα ντοκουμέντα υπάρχουν αναλυτικές αναφορές ακόμα και για συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις διαδηλώσεις , ο τρόπος κατεύθυνσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και o τόπος εξορίας των αξιωματικών που θα αντισταθούν στο πραξικόπημα.
Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχουν αναφορές και για ύπαρξη χαρτών που δείχνουν σημεία όπου πιθανότατα βρίσκονται κρυφά οπλοστάσια στην περιοχή Ποϊράζκοϊ στην Κωνστανμτινούπολη. Πριν από λίγους μήνες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές είχαν βρει ένα οπλοστάσιο, όμως με τους νέους χάρτες που βρέθηκαν μάλλον στην ίδια περιοχή θα ξεκινήσουν νέες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου