Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Βενιζέλος: "Ενεργός απειλή η Τουρκία για την Ελλάδα"

Image

«Η χώρα αντιμετωπίζει μία ενεργό απειλή από τη γειτονική Τουρκία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα είναι ο βασικός συνήγορός της στην ευρωπαϊκή προοπτική της» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα και στις εθνικές θέσεις, κηρύσσοντας την έναρξη του 19ου Διεθνούς Συμποσίου της Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, με θέμα την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον 21ο αιώνα και πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επεσήμανε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μία ενεργό απειλή από την Τουρκία και μάλιστα την ώρα που
η Ελλάδα είναι ο βασικός υποστηρικτής της γείτονος στην ευρωπαϊκή της προοπτική.
Σε ό,τι αφορά στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τις αποφάσεις για το συνολικό μετασχηματισμό της συμμαχίας που ήλθαν να δώσουν συγκεκριμένο πολιτικό χαρακτήρα στα νέα δεδομένα, τα οποία αυτή καλείται να διαχειριστεί.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι η πληροφόρηση της κοινής γνώμης από την οποία ζητούμε να παίξει το δικό της ρόλο στα θέματα του ΝΑΤΟ δεν είναι επαρκής, ίσως και σκόπιμα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Συμμαχίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και απολογούνται στα εθνικά Κοινοβούλια και στους λαούς τους.

ΠΗΓΗ:   http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου