Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στο στόλο το Παπανικολής


Αυτό ήταν. Το "Παπανικολής" είναι πλέον κομμάτι του ελληνικού στόλου.Και το είδαν όλοι: δεν γέρνει! Επιβιβασμένοι σε μια πυραυλάκατο οι δημοσιογράφοι υποδέχθηκαν εν πλω το πιο πολυσυζητημένο υποβρύχιο ενώ τον κατάπλου του στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας παρακολούθησε από αγκυροβολημένη φρεγάτα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγγενείς και φίλοι υποδέχτηκαν στην προβλήτα τα 41 μέλη του πληρώματος.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον κυβερνήτη και το πλήρωμα που επί δύο μήνες δοκίμασαν το σκάφος υπό ακραία αντίξοες συνθήκες στη Βόρεια Θάλασσα.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αφήσει αιχμές για όσους το είχαν αποκαλέσει «πλωτό φέρετρο» εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον προκάτοχό του Βαγγέλη Μειμαράκη και τη σχετική αναφορά του στη Βουλή.
"Θα πρέπει να ντρέπονται" τόνισε ο κ. Βενιζέλος "όσοι υπονόμευσαν ένα σημαντικό περιουσιακό
στοιχείο του κράτους" ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του αποκάλυψε ότι οι τεχνικές ατέλειες είχαν αποκατασταθεί από την περίοδο 2006-2008.
Ο E.Βενιζέλος είπε ακόμη πως "η πρώτη απόφαση ήταν να το πουλήσουμε όμως το Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε να μείνει στο στόλο μας".
Λίγο πριν από την τελετή ένταξης του υποβρυχίου έγινε δεξίωση παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας και των στελεχών των εταιρειών Thyssen Kroup και Abu Dhabi Mar.
Επίσης παρέστη αντιπροσωπεία αξιωματούχων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε το πρωί στο ΓΕΝ για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του υποβρυχίου καθώς είναι η πρώτη χώρα που ενδιαφέρεται να παραγγείλει στα ελληνικά ναυπηγεία υποβρύχια τέτοιου τύπου και εφόσον συμβεί αυτό ίσως προκύψει και πρόγραμμα εκπαίδευσης για το προσωπικό τους στην Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου