Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τραγωδία στο Ισραήλ – 40 νεκροί από δασικές πυρκαγιές – 4 CL-415 στέλνει η Ελλάδα

ImageΤουλάχιστον 40 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε τεράστιας έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο δάσος Carmel κοντά στο λιμάνι της Χάιφας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, ενώ δεκάδες είναι και οι σοβαρά τραυματίες.Τα 40 άτομα που κάηκαν ήταν αστυφύλακες που κατευθύνονταν σε φυλακή για την εκκένωσή των 500 περίπου φυλακισμένων.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι "ένα λεωφορείο που βρέθηκε στο δάσος έπιασε φωτιά και εικάζεται ότι κάηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, πιθανώς τη στιγμή που ο οδηγός προσπάθησε να γυρίσει πίσω και να βγει από την περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά που
συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή".Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστός ο λόγος που προκάλεσε την πυρκαγιά που θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στο Ισραήλ, όπου τώρα επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αφύσικες για την εποχή.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ( ζήτησε από πολλές χώρες να προσφέρουν αεροπορική βοήθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η τεράστια πυρκαγιά.
«Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu πρόκειται να μιλήσει με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας ζητώντας την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς", αναφέρεται σε ανακοίνωση. της ισραηλινής κυβέρνησης.
Επικοινωνία είχε επίσης και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τον ισραηλινό ομόλογό του Ehud Barak και η ΠΑ στέλνει στο Ισραήλ 4 CL-415 ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Τα 4 πυροσβεστικά θα συνοδεύσει ένα μεταφορικό C-130 με τεχνικούς και εφεδρικά πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναχωρούν απόψε από την 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη και θα ανεφοδιαστούν στη Ρόδο προκειμένου να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας στη Χάιφα.
Από τους ισραηλινούς η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική
ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου