Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Σαρώνει το "αντιμνημονιακό" μέτωπο - 65 με 70% παίρνει στον β' γύρο ο Γ.Δημαράς

 ImageΣαρώνει το "αντιμνημονιακό μέτωπο" στις δημοσκοπήσεις σε όλης την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Δημαράς περνάει πλέον καθαρά μπροστά από την πρώτη Κυριακή και όλα δείχνουν ότι την δεύτερη Κυριακή ο λαός θα επιβραβεύσει την ψήφος του κατά του επαίσχυντου Μνημονίου με μία περιφανή νίκη και την θέση του "μικρού πρωθυπουργού" ως Περιφερειάρχη Αττικής.  Έρευνα της εταιρείας Marc δείχνει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γ. Δημαράς πήρε κεφάλι με προβάδισμα 2% στον πρώτο γύρο από τον Γιάννη Σγουρό (21,7% έναντι 19,7%), ενώ στον δεύτερο γύρο φαίνεται να υπερισχύει τόσο του Γιάννη Σγουρού όσο και του Βασίλη Κικίλια με ποσοστό 53,2%. Προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας έχει ο Νικήτας Κακλαμάνης με 36,4%, ενώ ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά την πρώτη Κυριακή συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη δεύτερη Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην Περιφέρεια Αττικής ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται λίγο πάνω από το 15% με ανοδική τάση. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δίδυμα του δεύτερου γύρου. Ο Γ.Δημαράς με αντίπαλο τον Γ.Σγουρό κερδίζει με μεγάλη διαφορά (53,2% έναντι 26,4%). Πρακτικά αυτό σημαίνει ποσοστό στην κάλπη 65-70%!
Πάντως, στο ενδεχόμενο που ο Γ.Σγουρός θα έχει ως αντίπαλο τον Β.Κικίλια, κερδίζει τον υποψήφιο της ΝΔ με διαφορά περίπου 13 μονάδων (39,1% έναντι 27,7%).

Πάντως στον δεύτερο γύρο αυξάνει εντυπωσιακά η αποχή, καθώς το 16% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Η αναμέτρηση στον Δήμο Αθήνας και τον Δήμο Πειραιά δύσκολα θα έχει εκπλήξεις. Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στον α’ γύρο των εκλογών έχει προβάδισμα 8% από τον βασικό αντίπαλό του Γιώργο Καμίνη (36,4% έναντι 28,2%).

Στον β’ γύρο μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων η ψαλίδα κλείνει (39,8% έναντι 35,6%)), αλλά με τον Νικήτα Κακλαμάνη να διατηρεί μία σαφή υπεροχή. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στον β’ γύρο το 10,3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό, ενώ το 11,3% φαίνεται αποφασισμένο να μην πάει να ψηφίσει.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Ν.Σοφιανός συγκεντρώνει το 9%, η Ελένη Πορτάλιου του ΣΥΡΙΖΑ 6,1% και ο Γιώργος Αμυράς το 5,4%.

Στον Δήμο Πειραιά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας φαίνεται ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στον β’ γύρο, ανεξάρτητα εάν θα έχει αντίπαλο τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Μιχαλολιάκο ή τον Πέτρο Μαντούβαλο.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες υποψηφιότητες, η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ) είναι στο 10%, και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο 6,6% (απεβίωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Λεγάκης).
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου