Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Βουλγαρική Άσκηση «Θρακικό Άστρο 2010»

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ επισκέπτεται σήμερα την αεροπορική βάση Γκραφ Ιγντατίεβο, όπου θα παρακολουθήσει την κοινή βουλγαρο-αμερικανική πτητική εκπαιδευτική άσκηση «Θρακικό Άστρο 2010», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης. Στην άσκηση συμμετέχουν στρατεύματα της 22ης Μοίρας της Αεροπορίας με τη συνεργασία της 52ης πτέρυγας της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που σταθμεύει στην Ευρώπη. Η άσκηση θα διενεργηθεί με την υποστήριξη των υλικοτεχνικών μέσων και δυνατοτήτων των μονάδων της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας.

Σκοπός της κοινής άσκησης είναι η κατάρτιση και η αύξηση της λειτουργικότητας, μεταξύ των πολεμικών αεροποριών των δύο χωρών, καθώς και την προετοιμασία τους για συνεργασία στο διεθνές περιβάλλον, με κοινή χρήση των εγκαταστάσεων της βουλγαρικής επικράτειας, όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Στάνταρτ’.
Η άσκηση συμπεριλαμβάνει τακτικές που εφαρμόζονται στις αερομαχίες, ελιγμοί που πραγματοποιούνται σε περίπτωση μάχης για την αντιμετώπιση των αντιαεροπορικών όπλων καθώς αναχαιτίσεις αεροσκαφών και τακτικές στις επιθετικές αεροπορικές δραστηριότητες. Για την εξοικείωση των πιλότων των δύο χωρών τα μαχητικά αεροσκάφη θα επανδρωθούν με βουλγαρο-αμερικανικό πλήρωμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης των δύο τύπων αεροσκαφών, F-16 και MIG-29. Στη διάρκεια της εκπαίδευσης θα χρησιμοποιηθούν από κοινού αεροσκάφη των τύπων Su-25, PC-9M "Pilatus, C-27J" Spartan "ελικόπτερο AS 532" Cougar "και Mi-17, καθώς και αντιαεροπορικοί πύραυλοι τους οποίους διαθέτει η βουλγαρική πολεμική αεροπορία.


ΠΗΓΗ: http://greeknation.blogspot.com/2010/10/2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου