Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Επιτυχείς ήταν οι νέες βολές με τα νεοπαραληφθέντα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3GΑ2 στην Περιοχή Ευθύνης της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο πεδίο βολής Αετού του Νομού Έβρου. Στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που θα κυκλοφορήσει αύριο 13 Ιανουαρίου παρουσιάζονται οι πλέον πρόσφατες και υλοποιήσιμες προτάσεις αναβάθμισης των δυνατοτήτων των πυροβόλων Μ109 που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.
Η παράδοση των πυροβόλων Μ109Α3GΑ2 ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και αποτελεί την πιο σημαντική ενίσχυση του ελληνικού πυροβολικού τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος απόκτησης.
Image
Οι βολές των νέων πυροβόλων θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες μονάδες που θα παραλαμβάνουν τα εν λόγω πυροβόλα. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες βολές των πυροβόλων
Μ109Α3GΑ2 είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2010 κατά την διάρκεια των οποίων είχε δοκιμαστεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πυροβόλα που είχαν παραληφθεί στις 12 Νοεμβρίου 2010.

Image
Τόσο οι βολές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 2010, όσο και αυτές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα αποδεικνύουν την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πυροβόλα και τις δυνατότητες του ελληνικού πυροβολικού να εισάγει σε υπηρεσία ένα σχετικά νέο οπλικό σύστημα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι οι δύο τελευταίες παραδόσεις των πυροβόλων πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 27 Δεκεμβρίου 2010 αντίστοιχα.
Image
Image
ΠΗΓΗ:   http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου