Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κάρολος Παπούλιας: "Βάρβαροι οι Τούρκοι"

 Image"Bάρβαρους" αποκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους Τούρκους κατά την υποδοχή του, σηκώνοντας τους τόνους έναντι της Άγκυρας, προφανώς σε απάντηση αυτών που τον κατηγορούν ότι είναι "πολύ ανεκτικός" απέναντι στην κυβερνητική υποχωρητικότητα κατά την προσφώνηση της υποδοχής του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν. "Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι όπως η σημερινή μέρα, λαμπρές και έχουν ιστορικό βάθος.  Περάσαμε μαζί συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία μας.  Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο.Τώρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.  Ο κύριος Πρωθυπουργός και ο  Υπουργός των Εξωτερικών  προσπαθούν να δημιουργήσουν μια καινούργια σχέση με τη γείτονά μας.  Προσωπική μου ευχή είναι να ανταποκριθούν.
Όπως σας είπα στις κατ’ιδίαν συνομιλίες, αν δεν είχαμε αυτό το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχαμε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Γιατί δίνουμε τα περισσότερα λεφτά από τις χώρες της Συμμαχίας για εξοπλισμούς.  Και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό.
Ελπίζουμε όμως. 

Σας δίνω τον λόγο να μιλήσουμε και για τα δικά μας που είναι πάρα πολύ σημαντικά και να βρούμε τρόπους ανάπτυξης των σχέσεών μας και των εμπορικών και των οικονομικών και των πολιτιστικών".
ΠΗΓΗ:   http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου